Koronaya karşı VIP önlem

Pandemi sonrası seyahat yasağı kalkar kalkmaz birçok kişi Bodrum ve Çeşme’ye akın etti. Uçak malum nedenlerden dolayı en az tercih edilen seçenek oldu. Kendi aracıyla gitmek istemeyenler için ise en iyi alternatif...

Pandemi sonrası seyahat yasağı kalkar kalkmaz birçok kişi Bodrum ve Çeşme’ye akın etti. Uçak malum nedenlerden dolayı en az tercih edilen seçenek oldu. Kendi aracıyla gitmek istemeyenler için ise en iyi alternatif şoförlü VIP araçlardı. Amerika’da 32 yıl boyunca havalimanı ve ulaşım transfer hizmeti veren 2015’ten bu yana da Türkiye’de yolcularını ağırlayan GM Global Turizm’in Genel Müdürü Gülruh Gülten’e bu konuyu detaylarıyla sordum. Tabii ki ilk akla gelen konu hijyen. Araçlar sürekli dezenfekte ediliyor ve sağlık taramasından geçen şoförlere eğitim de veriliyormuş.

Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı sertifikaları da mevcutmuş. Yolcuların da ateşleri ölçülüyormuş. Araçlarda klima, TV, DVD oynatıcı, buzdolabının yanı sıra internet bağlantısı bulunuyor. Koltuklar yatağa dönüşebiliyor. Fiyatlar da tek başınıza seyahat etmediğiniz sürece, yolcu sayısına bölündüğünde rakamlar biraz daha makul hale geliyor. İstanbul çıkışlı yolculukların fiyatları şöyle: İzmir 1.200, Çeşme 1.500, Bodrum 2.500 TL, Antalya 3.000 TL. Bunlara otoyol ve vapur ücretleri ekleniyor.

Müşteriler ise genelde iş insanları, sosyeteden isimler. Beyaz yakalılar da gruplar halinde ilgi gösteriyor. Ben birkaç gün önce ilk uçak deneyimimi yaşadım ve çift maske artı siperlik gibi önlemlerle 40 dakikalık bir yolculuk yaptım. Ama uzunca bir süre uçağa binmekten çekinecek çok tanıdığım var. Artık onlar da ya kesenin ağzını açacaklar ya da bu yaz tatili unutacaklar.

RADARIMIZA GİRDİ

Mekan danışmanı Didem Özgen bu yaz Yalıkavak’taki Ali-Erkan Ünal’ın sahibi olduğu Moon Beach’te. O gittiğinden beri nedense Instagram’da Moon Beach paylaşan ünlü sayısı da arttı. Zaten bir Bodrum klasiği olan otel ve plaj iyice hepimizin radarına girdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 141 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar