İşler değişti

Karantina psikolojisine tekrar girer girmez Instagram canlı yayınları yine başladı. Ancak bu kez sınıf atlayarak. Artık o ‘telefon kamerasını açtım konuştum, ekranı ikiye böldüm, konuk aldım’...

Karantina psikolojisine tekrar girer girmez Instagram canlı yayınları yine başladı. Ancak bu kez sınıf atlayarak. Artık o ‘telefon kamerasını açtım konuştum, ekranı ikiye böldüm, konuk aldım’ yayınları kimsenin ilgisini çekmiyor.

Instagram’da geçen dönem en sevilen yayınların bile izleyicisinin dörtte birine düşmesi de bunun göstergesi. ‘Artıbir’ Instagram hesabında bu konuda tüm bildiklerimizi unutturan bir yayınla karşılaştım. Duman’ın Beşiktaş If’teki konseri canlı yayınlandı.

Ama ne yayın! En az 3 kamerayla çekiliyordu, belli ki bir reji masası vardı ve her şey inanılmaz profesyoneldi. Ben bugüne dek telefon ekranından, Instagram’da bu kalitedeki görüntüleri sadece reklam videolarında gördüm. Zaten izleyici de kaliteyi görünce bırakmıyor. Konser boyunca izleyici sayısı hiç düşmedi.

Genelde bu yayınlara bir girer bakar çıkarsınız. Ne görüntü ne de ses sizi tatmin eder, kapatır gidersiniz. Ama bu konser çıtanın yükseldiğini gösterdi. Artık kimse düşük kaliteli, sesin az geldiği, evlerden telefonla yapılan geyik dolu yayınları pek izlemeyecek. Reklam veren markalar da bu gerçeği gözetmek zorunda kalacak.

Duman demişken grubun gitaristi Batuhan Mutlugil de ilk solo şarkısını çıkardı. 15 Ocak’ta yayınlayacağı ‘Yadigar’ albümden bizimle paylaştığı ilk single ‘Bambaşka’. Şarkı sürükleyici, akılda kalıcı. Batuhan’ın vokalleri de batmıyor. Ama bir arkadaşımın annesi bile şarkıyı duyunca 30’un üstündeki kızına “Bu yaşta hâlâ Duman mı dinliyorsun?” demiş. Yani Batuhan’da yeni bir şey yok, Duman’ın sound’unu seven bu şarkıya da bayılacak.

Bu arada ‘ölüsü bile para eder’ ekolünün en birincileri Şebnem Ferah, Teoman ve Duman 20 yıldır yeni bir şey yapmadıkları, tarzlarını değiştirmedikleri halde hâlâ popüler, hâlâ çok satıyor ve özellikle konserleri dolup taşıyor. Bu yüzden Batuhan’ın albümünün de grubun yakışıklısı olarak ayrıca sevildiğinden iyi iş yapacağı kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 102 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 136 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar