Favori lezzetler

Geçen hafta Favori Lezzetler Ödülleri’nde yeme içme sektöründen birçok mekana ödül verildi. Kazananlar sadece halk oylaması ile belirlendiği için reklam yapmayan, adını duymadığımız yerler...

Geçen hafta Favori Lezzetler Ödülleri’nde yeme içme sektöründen birçok mekana ödül verildi. Kazananlar sadece halk oylaması ile belirlendiği için reklam yapmayan, adını duymadığımız yerler ödül aldı. Sunuculuğunu Özlem Mekik ile Gökay Kalaycıoğlu’nun yaptığı gecede ben de En Favori Osmanlı Mutfağı dalında Sultanahmet’teki Matbah’a ve En Favori Ocakbaşı dalında da Nevizade’deki Babel’e ödül verdim.

İkisine de gitmemiştim en kısa zamanda ziyaret edeceğim. Gecenin en ilginç konuğu gastronomi sektörüne verdiği destek nedeniyle organizasyonda yer alan, Tokat’a bağlı Erbaa’nın genç belediye başkanıydı. Ertuğrul Karagöl asma yaprağı ile ünlü ilçede festival düzenlediklerinden bahsetti.

Duruşu ve karizmasıyla farklı bir politikacı portresi çizen bu belediye başkanının festivalini merak ettim. Temmuzda yapılan bu festivalde düzenlenen yarışmada, 1 kişi 50 zeytinyağlı yaprak sarmasını 1 dakika 10 saniyede yiyerek birinci olmuş. Valla ben olsam, yarışma bile olsa yavaş yavaş tadını çıkararak yerdim!

Konformist

Berk Oktay BeStyle dergisinin BeMan ekine röportaj vermiş. “Karavanla yolculuk insanı mısınız yoksa lüks araçla konforundan ödün vermeyenlerden mi?” diye sormuşlar. “Konformist bir doğa tutkunuyum” diye cevap vermiş. Ama sandığı gibi ‘konformist’ rahatına düşkün demek değil. ‘Sorgulamadan itaat eden, boyun eğen’ demek. Bilmemek ayıp değil, bilmeden kullanmak ayıp.

Esrarengiz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 193 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 137 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar