Evcimik'e mektup

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel bir şarkı hazırlamış Yonca Evcimik. Ben sanıyorum ki kadınlara ‘güçlü ol’ diyecek.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel bir şarkı hazırlamış Yonca Evcimik. Ben sanıyorum ki kadınlara ‘güçlü ol’ diyecek. Erkeklere ‘kendinizi eğitin’ diyecek. Meğerse kadınları azarlamak için şarkı yapmış. Bir de ahlaklı ol falan diye ders veriyor.

Yonca Evcimik’in bu şarkıyı yapmasına hiç gerek yoktu çünkü mahalle aralarında ilkokul mezunu yaşlı teyzeler de bir araya gelip örgü örerlerken aynı şeyleri zaten söyleyebiliyorlar. Tecavüz ve kadın cinayetleri, konuşulurken onlar da “Öyle açık giyinmeseydi, orasını açmasaydı, öyle işveli davranmasaydı” diyebiliyorlar. Yonca Evcimik gibi bir kadının böyle düşünceleri olduğunu öğrenmek, üstüne de bunları çok normal ve doğru sanıp şarkı yapması beni şok etti.

Dahası, şiddet gören kadınlar başkasının sevgilisine baktığı için, başkasının kocasına mesaj attığı için şiddet görmüyor sevgili Yonca Evcimik. Siz galiba gündemi magazin programlarında adam paylaşamayan kadınlardan ibaret sanıyorsunuz. Böyle bir günde “Kocama bakma” diye şarkı yapıp ardından da “Ahlaklı ol” diye uyarmak neyin kafası?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 141 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar