Et ondan sorulur

Son dönemde çoğalan et restoranları arasında öne çıkan birkaç markadan biri Beeves Grill&Brasserie. Markanın hem patronu hem de şefi olan Sidar Budak’ı YouTube’da bir milyondan fazla izlenen antrikot...

Son dönemde çoğalan et restoranları arasında öne çıkan birkaç markadan biri Beeves Grill&Brasserie. Markanın hem patronu hem de şefi olan Sidar Budak’ı YouTube’da bir milyondan fazla izlenen antrikot pişirme videosuyla tanıyor olabilirsiniz. Fen Lisesi’ni bitirip sonra makine mühendisi olan Sidar Bey’in baba mesleği hayvancılıktan dolayı gözü veterinerlikteymiş oysaki. Bugün ailenin Gebze ve Kars’ta çiftlikleri var. Şu an açık olan dört şubeye etler buralardan geldiği gibi, başka restoranlarla da tedarikçi olarak çalışıyorlar.

Kendi restoranlarında bulunan her şeyi şefin eşi, sağlıklı beslenme koçu Derya Budak’ın yönettiği ‘etiniyisi.com’da da satıyorlar. Bu arada Cidde ve Riyad’da da üç burger bir steakhouse şubeleri bulunuyor. Sidar Budak gerçekten ilginç bir insan. Etçiliğe o kadar meraklıymış ki genç yaşta Güney Amerika’ya gitmiş. Uzun yıllar Miami’de bu konuda çalışmış.

Öncesinde İstanbul’da dönemin en uçuk kulüplerinde DJ’lik yapmış. Her ortama girip çıkmış. 2009 yılında Türkiye’ye döndükten sonra 2010’da Şaşkınbakkal’daki ilk Beeves’i açmış. Sidar Şef, restoranlarında sadece Angus türü hayvanların etlerini kullanıyor. Burgerler de dry aged yani dinlendirilmiş etlerden yapılıyor. Meraklıysanız ve dinlerseniz size saatlerce et anlatabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar