Ah eski günler

Ben ortaokul ve liseyi Denizli Anadolu Lisesi’nde okudum. Çok şanslıydım. Çünkü sadece en iyi öğretmenlere değil, şehrin en zeki çocuklarına sahiptik. Çetin bir sınavı kazanarak gelmek gerekiyordu. Tabii...

Ben ortaokul ve liseyi Denizli Anadolu Lisesi’nde okudum. Çok şanslıydım. Çünkü sadece en iyi öğretmenlere değil, şehrin en zeki çocuklarına sahiptik. Çetin bir sınavı kazanarak gelmek gerekiyordu. Tabii o kadar yüksek IQ’lü bir ortamda kurtarılmış bir bölgede gibiydik.

İnsan yaş aldıkça o günlerin değerini daha iyi anlıyor. Ben ve ortaokul/lise arkadaşlarıma da öyle oldu. Sadece yurda değil, Amerika ve Avrupa’nın çeşitli yerlerine dağılmış olsak da pandemide düzenlediğimiz Zoom görüşmeleriyle eski günlere döndük. Kimi zengin olmuş, kimi çok başarılı.

Az da olsa okul günlerimizden fotoğraflar ortaya çıktı. Duygulandık falan. Ama bazı fotoğraflarda neden o kadar delirmiş olduğumuzu sorduk kendimize. Sonra bugünkü çocukları düşündük, ellerindeki telefonlarla hayatın her anını kaydediyorlar.

Hemfikir olduğumuz bir konu şu ki iyi ki 80-90’larda büyümüşüz. Kaydedilmesini istemeyeceğimiz, hatırlamaya bile korktuğumuz ne saçma sapan şeyler yapmışız! Geçmişe dair kötü şeyler unutuluyor, çoğunlukla güzel şeyler akılda kalıyor. İnşallah biz de gelecekte 2020’yi koronayla değil de evde kalıp ne güzel şeyler ürettiğimiz yıl olarak hatırlarız. Herkese iyi yıllar!

Övünç Dan bugüne dek birçok albüme prodüktör, aranjör olarak imza atmış, jingle’lar yapmış başarılı bir müzisyendir. Solisti olduğu Gaddar grubunun metal ötesi müziği ise bana hiç hitap etmemişti. Valla kafam kaldırmıyor bu yaştan sonra, üzgünüm.

Dan’ın tek kişilik yeni projesi ‘Kana Kana’nın 2021’de ‘Ölüler Hariç’ adında bir albüm çıkaracağını duyunca bu nedenle heyecanlanmadım. Ama ilk single ‘Düğüm’ yayınlanınca kulaklarıma inanamadım! Synth popla alternatif rock arası kendine özgü bir sound yaratmış Övünç Dan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar