Ağlatan karikatürler

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun çizimlerini sosyal medyada paylaşanlara karşı açtığı davalar bir süredir çok konuşuluyor. İki karikatür için 20 bin lira istendiğini ve 10 bin TL’ye...

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun çizimlerini sosyal medyada paylaşanlara karşı açtığı davalar bir süredir çok konuşuluyor. İki karikatür için 20 bin lira istendiğini ve 10 bin TL’ye anlaştığını yazanlar, evinden polis zoruyla karakola götürüldüğünü anlatanlar yüzünden herkes Twitter ve Facebook hesaplarını gözden geçirmeye başladı.

Erdil Yaşaroğlu yaptığı açıklamada “Sosyal medyada karikatür paylaştı diye kimseye suç duyurusu yapmıyoruz. Tutuklanan, nezarethaneye atılan, gözaltına alınan kimse de yok” deyip sadece reklam alan internet sitelerine dava açtıklarını söyledi. Bunun üzerine gelen cevaplarda ticari amaç gütmeyen, üç beş kişinin okuduğu blog sitelerine de forumlarda eğlence amaçlı paylaşılan karikatüre bile dava açıldığını yazdı insanlar.

İddialar o kadar fazla ki Erdil Yaşaroğlu’nun avukatıyla oturup bir liste çıkarması ve kimleri dava ettiğine bir bakması gerekiyor sanırım. Fikir üreticilerinin eserleri için telif almak tabii ki hakkı. Ama Erdil Yaşaroğlu zor durumda bıraktığı insanlar yüzünden kısa sürede itici bir figür haline geldi. Muhtemelen “Paralar gelsin de çok da umurumda değil” diyordur. Bu arada siz de komiklik olsun diye birbirinize karikatür gönderip bir yerlerde paylaşıyorsanız aman yapmayın. Erdil Yaşaroğlu’nun gözü üstünüzde.

Geçen yaz Vodafone Freezone müzik yarışmasında jüri üyelerinden biriydim. Mustafa Sandal’ın da ses koçu olduğu yarışmada adayları online dinleyerek sonuca varmıştık. Antalya’dan katılan Gülşah Kömür birinci gelmişti. Ödülü de bir single oldu.

Anadolu Üniversitesi Opera Bölümü’nde yüksek lisans yapan Gülşah’ın şarkısı ‘Çok mu Zor’u beğendim. Hem de Onurr diye bildiğimiz Onur Özdemir’e yaptırmışlar. Döndüre döndüre dinliyorum.

Okulların kapanmasıyla çocuğunu kapan tatile çıktı. Bu mevsimde nereye gidilir? Tabii ki dağa, kaymaya. Alpler’e giden yollar pandemi nedeniyle kapalı olduğu için tatilciler rotalarını Uludağ’a, Palandöken’e ve Erciyes’e çevirdi. Özellikle Palandöken bu sezon çok öne çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müjdeli haber 02 Mart 2022 | 126 Okunma Etin lezzetlisi 26 Şubat 2022 | 105 Okunma Hülya Avşar'dan 800 bin TL şoku 26 Şubat 2022 | 197 Okunma Dürüstlük 23 Şubat 2022 | 140 Okunma Hayvan sevgisi 19 Şubat 2022 | 68 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar