Milleti soyanları af mı edeceksiniz?

Bilindiği üzere MHP Genel Başkanı, A. Çakıcı isimli bir mahkûmu bahane ederek akla ziyan bir af tartışmasını başlatmıştı. Şimdi de 19 Mayıs 2018’e kadar işlenen suçlar için...

Bilindiği üzere MHP Genel Başkanı, A. Çakıcı isimli bir mahkûmu bahane ederek akla ziyan bir af tartışmasını başlatmıştı. Şimdi de 19 Mayıs 2018’e kadar işlenen suçlar için (bazı suçlar için istisna getiren) af niteliğinde bir “ceza indirimi” yasa teklifini TBMM’nin gündemine getirdi.

Ülkede, ağır yolsuzluk-kayırma, ahbap-çavuş kapitalizmi, partizanlık, off-shore’lara para kaçırma, kara paraların aklanması gibi vahim birçok iddianın ayyuka çıktığı bugünlerde, Bahçeli’nin bu af niteliğindeki yasa teklifi çok manidar doğrusu.

AKP ise “istemem yan cebime koy” der gibi “mahcup” ama istekli bir tavır sergiliyor bana göre. Neymiş efendim; devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilirmiş, ama şahıslara karşı işlenen suçları affetmemeliymiş. Tam bir saçmalık.

Devlet dediğinizi oluşturan millettir. Milletin parasını çalan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasbeden, ihalelerde yolsuzluk yapan, rüşvet veren ve alan, komisyon alan, ihalelere fesat karıştıran, usulsüz kredi ve zimmet suçunu işleyen, hırsızlık ve yolsuzluk yapanlara af, devlete karşı yaptıkları için mümkündür sonucu çıkar bu sakat anlayıştan hâlbuki.

AKP, iktidarında yapıldığı iddia olunan ağır ihale ve kredi yolsuzlukları, kayırmacılık ve partizanlık iddiaları, haksız iktisap ve haksız zenginleşme iddiaları, şeffaf ve objektif bir biçimde soruşturulmadan, Katar’a, Malta’ya ve off-shore merkezlerine kaçırıldığı iddia olunan paraların izi sürülmeden, yani demokratik hukuk devleti ilkeleri içinde bu iddiaların üzerine gidilmeden çıkarılacak af, hırsıza, rüşvetçiye, zimmetçiye, komisyoncuya yarar. Bir dönemi yargısız aklamaya hizmet eder.

Bunları kader kurbanı olarak niteleyemeyiz ve asla da nitelememeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar