Başımızı döndüren teknolojiler yılı

4.5G mobil internet hızı, 360 derece kameralar, sanal gerçeklik gözlükleri, pokemon go artırılmış gerçeklik oyunları ve yeni sosyal medya alışkanlıkları ile 2016 yılını uğurlamaya...

4.5G mobil internet hızı, 360 derece kameralar, sanal gerçeklik gözlükleri, pokemon go artırılmış gerçeklik oyunları ve yeni sosyal medya alışkanlıkları ile 2016 yılını uğurlamaya hazırlanıyoruz

2016 yılının hemen başında sanal gerçeklik gözlükleri ile telefonu buluşturan yeni teknolojilerle gördüğümüze inanmakta güçlük çektik. Mobil internette 4.5G kuşağına geçerek mobil internet hızlarında artış sağladık.
İnternet tüketimleri hızla artmaya devam etti. Yüksek çözünürlüklü video izleme alışkanlıkları mobil cihazlara taşındı. Elindeki akıllı telefonla artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanarak Pokemon Go oynayanlar kendinden geçti. Bir kısım insan da oyunu oynayanlara "bunların aklından zoru var" diye baktı. Akıllı telefon kullanıcıları 4K videoları sıradan bir standart olarak kabul etmeye başladı.

HIZ KALİTEYİ DEĞİŞTİRDİ
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 16 Kasım 2016 tarihli verilerine göre mobil abone sayısı 74.5 milyona ulaştı.
2015 yılı üçüncü çeyrekte 73,2 milyon olan mobil telefon abone sayısı yüzde 1.7 artışla 2016 yılı üçüncü çeyreğinde 74.5 milyona ulaştı. 4.5G kullanan abonelerin sayısı 45 milyonu aştı. Kullanıcılar 4.5G uyumlu telefon arayışına geçti.
4.5G'nin en önemli değişiklik izlenen video sayılarıyla kendisini gösteriyor. YouTube dışında Facebook ve Twitter'da sürekli video gösterimi ile sitede kalma süresini artırmaya başladı.

GÖZÜMÜZ EKRANLARDA
Hayatımızın merkezine akıllı telefonları yerleştirdik. Büyük dokunmatik ekranlarda geleceğimizi şekillendirmeye başladık. Apple iOS işletim sistemi kullanan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modeliyle tanışırken çift kamera, suya, toza ve darbeye daha dayınıklı telefon eko sistemine yenisi katılmış oldu. Android telefonların neredeyse pek çoğu standart USB-C girişi kullanmaya başladı. Narin diye bildiğimiz amiral gemisi telefonlarda artık suya, darbeye dayanıklılık standart özellik halini almaya başladı. 6 inç ekranların daha çok zorlandığını, USB-C şarj girişinin telefonda standart hale geldiğini, 4K (ultra HD) video çeken kameraların standart olduğunu görüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar