165 milyon dolarlık dev satın alma moral verdi

Türkiye'de Amazon, Zara, Sahibinden, Çiçeksepeti, H&M, Nike, Zara, Adidas, gibi küresel markaların da bulunduğu 32 binden fazla üye e-ticaret sitesine hizmet veren fintek girişimi iyzico küresel ödeme teknolojileri devi PayU tarafından 165 milyon dolara satın alındı.

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcısı olan Naspers Group bünyesinde 17 ülkede faaliyet gösteren PayU, 2013 yılında Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından kurulan güvenli ödeme hizmeti sunan iyzico'yu bünyesine kattı. Bu satın almayla beraber Türkiye, PayU'nun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesi içerisinde Polonya'dan sonraki en büyük ikinci pazarı haline geldi. Yapılan anlaşma sonrası iyzico kurucusu Barbaros Özbuğutu, iyzico'nun satışını SABAH'a yorumladı: "Türkiye'de bu dönemde gerçekleşen satın almanın bütün girişimcilere ve yatırımcılara moral verdiğini düşünüyorum. Küresel bir oyuncu olan PayU'nun 165 milyon dolarlık satın almaya imza atması Türkiye'de gidilecek daha uzun yol olduğunu gösteriyor. Aynı vizyonu ve heyecanı paylaştığımız yatırımcı ile yolumuza devam ediyoruz. Dünyada ödeme sistemlerinin herkesin kullanabileceği şekilde demokratize edilmesi için geliştirdiğimiz vizyonu PayU çatısı altında sunmaya devam edeceğiz."


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar