Terör mü tehlikeli yoksa uyuşturucu mu? 

 Anadolu Yayıncılar Derneği olarak İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplum Genel Müdürlüğü’nün desteği ile bugün uyuşturucuyla mücadelede medyanın rolü çalıştayı...

 

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplum Genel Müdürlüğü’nün desteği ile bugün uyuşturucuyla mücadelede medyanın rolü çalıştayı düzenledik. Bu çalıştaya Anadolu’nun dört bir yanından yerel gazeteciler katıldı. Ayrıca ulusal medya mensupları katıldı. Böylesine önemli bir panel için tüm medya mensuplarının bir araya gelmesi fevkalade önemli.  

Çünkü konu çocuklarımız, konu gençlerimiz, konu kadınlarımız, konu insanımız. Maalesef uyuşturucuyla mücadele etmede eksikliklerimiz var. Eskiden uyuşturucu denince akla birkaç çeşit madde geliyordu. Şimdi kimyasal maddeler, biyolojik maddeler, ilaçlar da uyuşturucu olarak kullanılabiliyor. 

 Bu noktada uyuşturucuyla mücadele etmekte ciddi zorluklar var. Öte yandan, uyuşturucuyla mücadele edilmek adına kurulan AMATEM’ler yeterince uyuşturucuyla mücadele edemiyor. Yapısal sorunları var. Uyuşturucuyla mücadele etmeleri için AMATEM’lerin kesinlikle rehabilite edilmesi, ciddi denetlenmesi gerekiyor. Maalesef bazı kardeşlerimiz AMATEM’lerde uyuşturucu tedarik edebiliyorlar.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar