Rumen Lucescu gördü, ya federasyonumuz?

Bugünlerde sporla yatıyor sporla kalkıyoruz. Lisanslı bir futbolcu olduğum için özellikle futbol branşını yakından takip ediyorum. Son dönemde Türk Futbolunda geriye bir gidiş var.  Profesyonel futbolcuların ekonomik...

Bugünlerde sporla yatıyor sporla kalkıyoruz. Lisanslı bir futbolcu olduğum için özellikle futbol branşını yakından takip ediyorum. Son dönemde Türk Futbolunda geriye bir gidiş var.  Profesyonel futbolcuların ekonomik durumu iyi ancak amatör branştaki topçular halen toprak sahadan kurtulamadılar.

Başta Ankara olmak üzere amatör branştaki takımların tamamı toprak sahada ya da plastik halı sahada idman yapıyorlar. Bu toprak sahalarda sakatlanma çok oluyor. Ayrıca toprak sahada oynamak gençleri futboldan soğutuyor. Duş yok, ulaşım olanakları kısıtlı. Genellikle dar gelir grubuna sahip ailelerin çocukları futbol oynuyor. Yol parası bile bulmaktan acizler.

Yine başka bir sorun amatör branştaki hocaların sosyal garantileri yok. Sigorta yok maaş yok. Ekonomik sıkıntı içerisindeler.

Kendi yaşadığım bir başka sıkıntı çocukların okul ve spor arasında sıkışıp kalmaları. Kendi oğlum futbolla yakından ilgili bu sporu seviyor. Bir taraftan da okula gitmesi gerekiyor. Okullar tam zamanlı eğitim verdikleri için idmana gidemiyor. Okula gitse futbol hayatı bitecek tamamen futbol ile ilgilense okul hayatı bitecek.

Süper Ligdeki futbolcular paraya para demezken, her ay yeni bir spor araba alırken amatörde oynayan futbolcular yol parası bulamıyor. Bu çarpıklığa son verilmelidir. Bir başka yanlışı belediyeler yapıyor.  Vatandaştan alınan vergileri Süper Ligdeki topçulara veriyor. Kardeşim bu parayı neden altyapıya harcamıyorsun. Amatör spora neden yatırım yapmıyorsun?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.461 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 281 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 154 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 757 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar