Özel’i bırak İmamoğlu’na bak…

CHP Grup Başkanı Özgür Özel önceki gün genel başkan adaylığını açıkladı. Açıklama tam beklediğimiz gibi oldu. 50 vekil katılacak, gövde gösterisi yapacak derken dağ fare doğurdu....

CHP Grup Başkanı Özgür Özel önceki gün genel başkan adaylığını açıkladı. Açıklama tam beklediğimiz gibi oldu. 50 vekil katılacak, gövde gösterisi yapacak derken dağ fare doğurdu. Özel’i destekleyen vekil sayısı 20’de kaldı. Elbette bu rakam da önemli. Ancak neredeyse kongreyi aldı denilen bir ortamda ilgi zayıf kaldı.  

Neyse benim için asıl önemli olan Özgür Özel’in vereceği mesajlardı. Özgür Özel kısmen eski CHP’ye dönme vaadinde bulundu. Laiklik, Atatürkçülük gericilikle mücadele gibi kavramların altı çizildi. Ancak eski CHP ile Türkiye’de iktidar olmak mümkün değil. Bunu Özgür Özel ve İmamoğlu çok iyi biliyor. Peki, Özel ne demiş onlara bakalım. 

“Parti içi iktidarı kazanmak için değil, Atatürk’ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum” diyen Özgür Özel, Kemal  Kılıçdaroğlu döneminde Atatürk ilkelerinden uzaklaşıldığı görüşünü savunuyor. İyi de Baykal dönemindeki bu dilin CHP’yi büyütmediği toplumun bir kısmına karşı sopa olarak kullanıldığı ortada değil mi? 

Özel, seçim sonuçlarının...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar