Erdoğan’ın stratejik Yunanistan ziyareti…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yunanistan’a bir çıkarma yaptı. Bakanların tamamı neredeyse bu ziyarete eşlik etti. Bu ziyaretin stratejik önemi büyük. Erdoğan bu hamlesiyle ciddi bir diplomatik zafer elde etti. Neden mi?...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Yunanistan’a bir çıkarma yaptı. Bakanların tamamı neredeyse bu ziyarete eşlik etti. Bu ziyaretin stratejik önemi büyük. Erdoğan bu hamlesiyle ciddi bir diplomatik zafer elde etti. 

Neden mi? Yunanistan üzerinden ABD ve İsrail Türkiye’yi kuşatmaya çalışıyordu. Bir yandan Yunanistan’a silah satıyordu. Bir yandan da Yunanistan’a silah yığıyordu. Bu ülkeyi Rusya ve Türkiye’ye karşı bir üs olarak kullanıyordu. ABD, sözde Yunanistan’ı destekliyor gibi ama bu ülkeyi ateşe atıyordu. 

Bu ülkeye silah yığınağı yaparak hem Türkiye’yi hem de Rusya’yı çevrelemek istiyor. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye ABD’nin her isteğini yerine getirmiyor. Erdoğan Türkiye’si artık ABD ve NATO’nun ileri karakolu değil. Türkiye bölgede oyun kuruyor, ABD ve Rusya ile rekabet ediyor. 

Türkiye artık karar verici bir ülke. 

O nedenle düşman sayısını azaltmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar