Erdoğan bir daha düşünsün...

Bütün yazılarımızda yapıcı ve yol gösterici olmaya gayet ediyoruz. “Niyet hayır akıbet hayır” diyoruz. Bugün de burada AK Parti’nin bir eksikliğini yazmak istiyorum. AK Parti’de ortaya konulan 3 dönem...

Bütün yazılarımızda yapıcı ve yol gösterici olmaya gayet ediyoruz. “Niyet hayır akıbet hayır” diyoruz. Bugün de burada AK Parti’nin bir eksikliğini yazmak istiyorum. AK Parti’de ortaya konulan 3 dönem kuralı esnetildi. Önce vekil seçimlerinde başlayan kural ihlali şimdilerde belediyelerde de devam edecek gibi gözüküyor. Bu kural devrim niteliğinde bir kuraldı. AK Parti kurulurken gerek vekil seçiminde gerekse belediye başkanı seçiminde 3 dönem kuralı uygulanacaktı.

Bu kural yolsuzluğun, kokuşmanın, rüşvetin, adam kayırmanın, siyasette tekelleşmenin önüne geçmek için önemli bir yoldu. Kabul etmek gerekir ki bir belediye başkanı seçilmiş padişah gibi davranıyor. İşe istediğini alıyor. İhaleyi istediğine veriyor.

Denetleme yok. Böyle bir adam kendini kral zannediyor. Bu adamlar para kazanmaya başlayınca teşkilata da, vekillere de, medyaya da, sivil toplum örgütlerine de hükmediyor. En ufak bir eleştiriye tahammülleri yok.

“Üç dönem” kuralı kesin olarak uygulanmalıdır. Belediye başkanları 3 dönemden fazla seçilirse açık olarak söylüyorum yolsuzluk da yapar, güç ticareti de yapar, nüfuz ticareti de yapar.

Bu söylediklerimi sakın ola sadece AK Partili belediyeler için söylediğimi düşünmeyin. CHP’li belediyeler de aynı MHP’li belediyeler de aynı olur. İnsan, para, makam ilişkileri kontrol altına alınmalıdır. Bu konu sadece vicdanla düzenlenemez.

Cumhurbaşkanımızdan bir vatandaş olarak istirhamım siyasette üç dönem kuralını tavizsiz uygulatmasıdır. Bu seçimlerde yeni isimlerin önü açılmalıdır. Siyasette değişim, dinamizm önemlidir. O nedenle statükoya teslim olunmamalıdır. Belediye başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımız çok önemli mesajlar verdi. Bu mesajların gereği yerine getirilmelidir. Bakın Sayın Erdoğan başka neler söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baldız, bacanak belediyeciliği! 09 Mayıs 2024 | 456 Okunma İsrail çekiliyor… 07 Mayıs 2024 | 582 Okunma Ekrem Bey CHP’de Kongre ister mi? 05 Mayıs 2024 | 337 Okunma Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 516 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 600 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar