Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği

 ABD yönetimi güya İsrail işgal rejiminin, Gazze Şeridi’nin en güneyinde yer alan ve şu an bir buçuk milyondan fazla insanın barınıyor olması sebebiyle tam anlamıyla bir toplama kampına dönüşen Refah...

 

ABD yönetimi güya İsrail işgal rejiminin, Gazze Şeridi’nin en güneyinde yer alan ve şu an bir buçuk milyondan fazla insanın barınıyor olması sebebiyle tam anlamıyla bir toplama kampına dönüşen Refah bölgesine kapsamlı kara operasyonu düzenlemesine karşı çıkıyor. Ama buna rağmen işgal rejimi yine fiili olarak kara saldırısını başlattı ve Refah Sınır Kapısı’nı da kontrol altına aldı. 

ABD yönetimi bir yandan İsrail’in henüz kırmızı çizgiyi aşmadığı iddiasında bulunurken bir yandan da kendince siyonist işgal rejiminin kara operasyonuna karşı tavır koyduğunu göstermek amacıyla ona bazı silahların ve bombaların sevkıyatını durdurduğu yönünde açıklamalar yaptı. 

Aslında ABD her iki konuda da özelde hadiseleri takip eden basın mensuplarını ve genelde tüm dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Tabii Biden yönetimi adına açıklama yapanlar gelişmeleri takip eden uzmanları da başlarındaki adam gibi aptal zannediyorlar. Biden da gerçekte “aptal”ı tanıması için kendisine akıl verenlerin aynaya bakmasını önerdiklerinin farkında bile değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hindistan’da seçim ve Müslümanlar 18 Mayıs 2024 | 171 Okunma Direnişten işgal güçlerine darbeler 17 Mayıs 2024 | 190 Okunma Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 112 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 207 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar