Çürümüş yargı korkutuyor…

 Yargıya güven yerlerde. Son dönemde yapılan anketlerde en az güvenilen kurum, yargı kurumu. Adalet mekanizmasına güven neredeyse kalmamış. Uzayan davalar, bitirilmeyen dosyalar, ayrıca parası olanın her türlü...

 

Yargıya güven yerlerde. Son dönemde yapılan anketlerde en az güvenilen kurum, yargı kurumu. Adalet mekanizmasına güven neredeyse kalmamış. Uzayan davalar, bitirilmeyen dosyalar, ayrıca parası olanın her türlü suçtan kurtulduğu, parasız olanın cezalandırıldığı bir yargıdan bahsediliyor. 

Devletin imanı adalettir. Adaletin olmadığı yerde ot bitmez. Adaletin olmadığı yerde üretim olmaz. Adaletin olmadığı yerde ahlak olmaz. Son dönemde bazı gazetelerde, sosyal medyada, televizyonlarda, halk arasında yargıdaki çeteleşmeden, yargıdaki usulsüzlükten, yargıdaki yolsuzluktan bahsediliyor. Bu şikayetler sadece medyada değil vatandaşlarımız arasında da günlük konuşuluyor. Halkımız yargıdan çok şikayet ediyor. Haklı eleştirilerde bulunuyor. 

Elbette dürüst, vicdan sahibi, ahlak sahibi yargı mensupları başımızın tacıdır. Onlar bu ülkeyi ayakta tutanlardır. Onlar bu ülkenin temel direkleridir. Bu ülkedeki onurlu yargı mensuplarını saygıyla selamlıyorum. 

Uyuşturucudan, mafyadan, kara para aklamaktan, kaçakçılıktan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar