Can Atalay’ın vekilliği düşecek…

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında başlayan yetki tartışmasına Cumhurbaşkanımız Erdoğan son noktayı koydu. Bugünlerde iki mahkeme arasındaki yetki krizini tartışıyoruz. Tabii konu teknik ve hukuki bir konu...

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında başlayan yetki tartışmasına Cumhurbaşkanımız Erdoğan son noktayı koydu. Bugünlerde iki mahkeme arasındaki yetki krizini tartışıyoruz. 

Tabii konu teknik ve hukuki bir konu olsa da siyaseti de yakından ilgilendiriyor. Biz sadece sonuçlar üzerinden bir okuma yapıyoruz. 

Geçmişte Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa Mahkemesi kararlarını sıklıkla eleştirdi. MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli de Anayasa Mahkemesi kararlarını eleştirerek bu mahkemenin kapatılması ya da yeniden revize edilmesini istedi. 

Geçmişte bazı kararlarda Anayasa Mahkemesi’nin vesayet kurumu gibi çalıştığını biliyoruz. 

Refah Partisini kapatan, AK Parti’ye açılan kapatma davasında para cezası veren bir kurum olmuştu. 

Yine başörtüsü konusunda verdiği kararlar kamu vicdanını rahatsız etmişti. Mesela HDP’nin kapatma davasında kapatmama kararı vererek şimşekleri üzerine çekti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar