Bakan Tunç Yargıtay haklı diyor...

Adalet Bakanımız Sn. Yılmaz Tunç’u Anadolu Yayıncılar Federasyonu’muzda ağırladık. Bakan bey konulara hakim. Oldukça mütevazı ve çalışkan birisi. Konuk Adalet Bakanı olunca ilk gündem maddesi...

Adalet Bakanımız Sn. Yılmaz Tunç’u Anadolu Yayıncılar Federasyonu’muzda ağırladık. Bakan bey konulara hakim. Oldukça mütevazı ve çalışkan birisi. Konuk Adalet Bakanı olunca ilk gündem maddesi “Yargıda çürümüşlük var mı? Adalet mekanizmasına güven yok mu?” soruları oldu.  

Bu aralar hakim ve savcılar medyada gündemde. Transparan kıyafetli bir avukat bir savcıyı ziyaret etmiş. Burada, “ben hiç kaybetmem” demiş. Bu görüntü bile yargı için kara bir lekedir. Öte yandan, zaten toplumda yargıya karşı her zaman bir eleştiri olmuştur. Tüm bu konuları açık yüreklilikle Bakan Tunç’a sorduk. 

Bakan Tunç yargıda aksamalar olduğunu kabul etti ama bir haksızlığın da altını çizdi. Ülkemizde bazı politik çevreler ve yazarlar yargıyı yerden yere vuruyor. 

Öyle ki demokrasinin olmadığı ülkeleri bile bizden iyi diyerek öne çıkarıyorlar dedi. Gerçekten ikide bir bazıları yargı indeksi yayınlıyor. Bazıları ülkemiz yargısını Kuzey Kore’den bile geri diyorlar. Bakan Tunç bu haksızlıklara ilişkin şunları söyledi. 

 “Burada tabii yargıya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar