Albayrak sessiz sedasız...

Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak sessiz sedasız önemli projelere imza atıyor. Bir ülkenin bağımsızlığı, kalkınması milli üretimine, milli sanayisine bağlıdır. Yine bir ülke...

Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak sessiz sedasız önemli projelere imza atıyor. Bir ülkenin bağımsızlığı, kalkınması milli üretimine, milli sanayisine bağlıdır. Yine bir ülke güçlü ve bağımsız bir ülke olacaksa Enerji alanında bağımsız olmalıdır. Ülke olarak yıllarca kendi öz kaynaklarımızı enerji üretiminde kullanamadık. Ülkemizde çıkan kömürü bile kullanamadık. Berat Albayrak Bey ilk adımı kömürde attı. Yerli kömür kullanacağız dedi. Birileri efendim bizim kömürün kalorisi düşük, kalitesiz diyerek engellemeye çalıştılar. Bakan dinlemedi ve yerli kömür kullanımı arttı.

Sayın Bakanın en büyük projelerinden birisi de kendi gemimizle Akdeniz’de doğalgaz, petrol arama çalışması başlatmasıdır. Ülke olarak bir sandalı yapamaz noktadayken bugün kendi arama tarama gemimizi yapmamız büyük bir adımdır. Milli ekonomi, milli üretim için atılmış bu adımlar çok kıymetlidir.

Milli arama gemimiz Barbaros’tan sonra ikinci arama gemisi Oruç Reis, Bakan Albayrak döneminde yapıldı. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Ne kadar ararsanız o kadar çok bulursunuz mantığıyla hareket ediyoruz. Madencilikte sondaj arama faaliyetleri çok yoğunlaştıran bir stratejiye geçtik. Türkiye’nin altını üstünü arayarak çok somut bir fotoğrafını çekmek lazım. MTA Oruç Reis önümüzdeki hafta Akdeniz’e gidiyor ve süreci başlatıyoruz. Türkiye bu saatten sonra Akdeniz’de eskisi gibi davranmayacak. Kendi sahalarımız noktasında daha etkin ve daha aktif olacak” ifadelerini kullanmıştı

Ülke için önemli adımlar atmak istiyorsanız Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dediği gibi memleket sevdalısı olmanız dertli olmanız gerekir. Bakan Albayrak bu yönde önemli adımlar atıyor. Enerji Bakanlığı yine önemli bir projeye imza attı. Kendi nükleer enerji uzmanlarımızı yetiştirmek için yurtdışına burslu öğrenci gönderiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın uzun zamandır üzerinde durduğu enerji alanında kalifiye insan kaynağı yetiştirilmesi konusunda ilk adım atıldı. Bakanlık adına 11, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) adına 44, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) adına 107 olmak üzere toplamda 162 öğrencinin burslu olarak yurtdışına lisansüstü eğitime gönderilmesine karar verildi. Öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Finlandiya, İsveç, Belçika, İngiltere, Fransa, Almanya, Güney Kore, Japonya, Çin ve Rusya’da dünya sıralamasında ilk 500’e girmiş seçkin üniversitelerde lisansüstü eğitim görecek.Bu önemli proje ile eğitimde dünya ile rekabet edecek bir noktaya geleceğiz. Kendi mühendislerimizi milli projelerimizde çalıştıracağız. Alacakları yurtdışı eğitimi ile vizyonları genişleyecek ve ülkeye hizmet edecekler.

Enerji Bakanlığı son dönemde önemli enerji yatırımları yapıyor. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi gibi farklı enerji kaynakları öne çıkarılıyor. Enerjide dışa bağımlılığın azalması için çabalar sürüyor. Nükleer santraller Avrupa, ABD gibi ülkelerin karşı çıkmasına rağmen yapılıyor. Enerji bakanlığının anayasası yoktu. Kırmızı kitabı yoktu. Berat Bey zamanında bu konuda da önemli adımlar atıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.499 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 283 Okunma İran Elçisi tiyatro eleştirilerine ne diyor? 18 Nisan 2024 | 611 Okunma Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu? 16 Nisan 2024 | 154 Okunma Kılıçdaroğlu doğru söylüyor 14 Nisan 2024 | 757 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar