Turist başına 1000 $

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turist sayısını 8 milyon artırmayı hedefleyen "komşunu da al gel" kampanyasının, sektör için altın fırsat oluşturacağına inanıyorum.Tıpkı Rusya'dan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turist sayısını 8 milyon artırmayı hedefleyen "komşunu da al gel" kampanyasının, sektör için altın fırsat oluşturacağına inanıyorum.
Tıpkı Rusya'dan bu yıl gelecek olan 5 milyon turist müjdesi sonrasında önerdiğim gibi yeni stratejiler oluşturmanın tam zamanı...
26 milyon turistten 22 milyar $ elde edebilen sektör kabiliyetimizi, bu yeni stratejiler sayesinde pekâlâ turist başına ortalama 1000 $ gelir düzeyine çıkarabiliriz.
Rusya ile diplomasi zaferi ve komşunu al gel kampanyası eşliğinde devreye girecek yeni strateji; katma değerli turizm olmalı.
Katma değerli turizm, bir yandan turist sayısını artırırken diğer yandan turist başına daha fazla gelir imkânı verecek "çeşitlilik" olmalıdır. Deniz kum güneş üçgeninde turistten kazandığımızın limitlerine çoktan ulaşmıştık. Fakat Türkiye sadece Antalya gibi sahilden ibaret değil.
13 bin yıllık Göbeklitepe'den şıfalı sulara, endemik servetinden biyo çeşitliliğine dek bu cennet coğrafyanın biz sakinlerine sunacağı daha yığınca servet, oluşturacağı çok sayıda yeni zenginlik alanı mevcuttur.
Turizm Bakanlığı sitesine girdiğinizde çok kolay erişeceğiniz bilimsel çalışmalar, Türkiye'de farklı turizm alanlarına ve taşıdığı potansiyellere dikkat çeker.
Sağlık ve termal turizmi, kış turizmi, yayla turizmi, mağara turizmi, av turizmi, kongre turizmi, golf turizmi, yat turizmi, İpek Yolu turizmi, inanç turizmi, hava sporları turizmi, akarsu rafting turizmi, su altı dalış turizmi, kuş gözlem turizmi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar