Temiz, güçlü ordu zamanı

Darbe girişimi öncesi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Savunma Sanayi İhracatçılar Birliği yıllık değerlendirme toplantısı ardından sektör ve ordumuz üzerine sohbetimizdeyeni bir strateji...

Darbe girişimi öncesi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Savunma Sanayi İhracatçılar Birliği yıllık değerlendirme toplantısı ardından sektör ve ordumuz üzerine sohbetimizdeyeni bir strateji ihtiyacından söz ediyordu.
Şu anda içindeki darbeci unsurlardan arınma sürecindeki ordumuzu daha güçlü hale getirmede kritik faktör gelecekteki savaş ve savunma konseptini isabetli belirlemektir.
Yalnızca kendi savunma ihtiyaçlarımız için değil, dünyadaki eğilimlerin de izlenmesi gerekiyor.
Bakan Işık siber savunma da dâhil bütüncül bakış açısına duyulan ihtiyaca işaret ediyor.
Bu amaçla kümelenme yaklaşımı sayesinde savunma sanayisinde sıçrama şansı yakalamış bulunuyoruz. A kümesi üretim, B kümesi Ar-Ge ve C kümesi de tasarıma, mühendisliğeodaklanmak zorunda.
Ar-Ge'yi TÜBİTAK yapsa da tasarımı yalnızca vakıf şirketleri değil, özel sektörünsüreçlerine dâhil etmeli, "vida sıkmaktan vidaya, onu da kaliteli vida yapmayataşımalıyız." Etrafımızdaki dünya bizden hızlı koşuyorsa, başımız belada demektir. Savunma alanında yeni bütüncül strateji kadar hız çok önemli.
Nitelikli insan, "olmazsa olmaz" faktör ve bunu sağlamak zorundayız. Kurumsal taassuptan vazgeçip, zaman kaybını önler ve kaynak israfını giderirsek ABD ile yarışırhale gelmek pekâlâ mümkün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar