Sorunlu coğrafyada işbirliği formülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sorunlarla boğuşan coğrafyada istikrar adaları"diye tanımladığı Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerle daha yoğun diyalog için Kuveyt...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sorunlarla boğuşan coğrafyada istikrar adaları"diye tanımladığı Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerle daha yoğun diyalog için Kuveyt yolundayız. Bölgesel ve küresel sorunlar karşısında Türkiye ile görüşleri örtüşenkörfez ülkeleriyle istişare ve işbirliğine önem veriyor; "barış, huzur ve istikrar arzu ediyoruz." Kuveyt ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler, tahmin edileceği gibi "potansiyelin çok gerisinde" ve bu eksiği tamamlamak için yollardayız yine... Referandum sonrası Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle, güçlü liderlik ve siyasi istikrarın kurumsallaşmasıyla birlikte mayıs zirveleri daha da önem kazanıyor.
Önce Hindistan, sonra Rusya, şimdi Kuveyt, ardından Çin ve akabinde ABD...
Gezegen nüfusunun üçte ikisi, dünya ekonomisinin %80'iyle, iletişim düzeyini yükseltmek ve Türkiye'nin artan jeopolitik gücü ışığında yeni ilişkiler kurmak, sadece siyaseten değil, ekonomik açıdan da büyük önem taşıyor.
Kuveyt ile karma ekonomik komisyonlar, işbirliği ortak komite toplantıları yanı sıra bölge barışına kalıcı çözüm arayışları, mayıs zirvelerindeki genel tutumumuz aslında... Hindistan'da görüştüğümüz pek çok grup, Türkiye'yi sadece bölgesinin değil, uzakcoğrafyaların da istikrar unsuru olarak gördüğünü beyan ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar