Kimler nasıl temizlenecek?

Ordudan eğitime, polisten yargıya dek hayatın her alanına sızmış FETÖ elemanlarının teşhis ve temizliği sürüyor. Asker, YÖK, okullar, kamu kurumları ve yargı alanlarından sonra dikkatler iş...

Ordudan eğitime, polisten yargıya dek hayatın her alanına sızmış FETÖ elemanlarının teşhis ve temizliği sürüyor. Asker, YÖK, okullar, kamu kurumları ve yargı alanlarından sonra dikkatler iş dünyası, finans ve STK'lara geldi.
Burada dikkat çekilmesi gereken nokta, iş dünyasında temizliğin sanıldığı kadar kolay olmadığıdır. TUSKON'u kapatmak, işin kolayı...
Zira devleti tehdit eden başkanının amacı ve tehditleri belliydi.
Sorun, 365 odanın hangisinde, ne derinlikte sızdıklarını belirlemenin zorluğundadır. "TOBB'unu" birden kapatmak, öteden beri savunduğum fikirdi. Toptan kapatmasak dahi üyeliği yasal zorunluluktan çıkarıp gönüllülük esasına getirsek, ülke ekonomisi için faydalı olanların kendiliğinden ayıklanmasını sağlasak diyordum.
Darbe girişimiyle açığa çıkan şer enerji, elimizde FETÖ ayıklanması için yöntem olmadığı gerçeğiyle yüzleşmemizi sağladı. FETÖ'ye kimin ne derece katıldığı, paralel devlet yapılanmasına hangi eylem, proje ve niyetle hizmet ettiğini bilemiyoruz.
Buradaki 365 odanın tümünün yönetim kadrolarının istifasını istemek, bir yöntem olabilir. Benzeri, YÖK'te denenmiş ve bin 577 dekanın istifası istenmişti. Bakan Bülent Tüfenkci oda, borsa ve kooperatiflerden bin 500 yöneticinin görevden alınacağını söylüyor.
Yönetim kadrolarında FETÖ ile iş tutanların kimler olduğunu belirlemede, "fazla bilgi az kanaat" kullanılması gerekiyor. Zira bu süreçte ortalık ihbarcıdan ve infazcıdan geçilmiyor. Kendini saklayanından, dün desteklediği darbeye bugün sayıp sövene dek her şey birbirine karışmış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar