Sedat Peker’in en entelektüel arkadaşı

En azından "Nietzsche Ağladığında" kitabına kadar gelmiş. Kılıçdaroğlu hâlâ İnce Memed romanında duruyor

Üniversite yıllarında izlediğim Tarkovski'nin "Kurban" filmindeki postacı Otto (Allan Edwall), üniversitede estetik dersleri veren ünlü yazardüşünür Alexander'a (Erland Josephson) hayatın anlamından bahseder.


Mesela, "Hayat bir bekleyiştir..." falan der. Nietzsche'ye vurgu yapmayı da ihmal etmez. Hem de öyle böyle değil, Zerdüşt'ü bayıltan "Cüce"ye kadar!
Filmden çıkınca arkadaşım, "Bir gün bizim de Nietzsche'den bahseden böyle bir postacımız olur mu?" dedi. Güldüm. "Valla" dedim, "Hiç lazım değil, mektubu okumadan teslim etsinler yeter..."


Arkadaşıma her rastladığımda "Aradığın postacıyı buldun mu?.." diye takılırdım.
E tabii beyhude bir hayaldi onunki. Zaten "Bak postacı geliyor, selam veriyor" dönemi de bitmiş, e-posta dönemi başlamıştı...


Geçen gün bir video izledikten sonra arkadaşımı aradım. "Sen Nietzsche'den bahseden bir postacı bulamadın ama ben Nietzsche'den bahseden bir mafya buldum!.." dedim.
"Sedat Peker mi?" dedi.
"Hayır" dedim, "O henüz Freud ve Maslow'un hümanist psikolojisi aşamasında..."

.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 2.257 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 5.982 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.957 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 332 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar