Düşman okları takip edilince...

Üniversite yıllarında tanıdım onu. İnşaatlarda çalışan, kavruk yüzlü, elleri nasırlı Mardinli bir Kürt'tü. Herkes ona "Erbakancı" diyordu. Bir akşam kahvehanede rastlayınca merakıma yenik...

Üniversite yıllarında tanıdım onu. İnşaatlarda çalışan, kavruk yüzlü, elleri nasırlı Mardinli bir Kürt'tü.
Herkes ona "Erbakancı" diyordu.
Bir akşam kahvehanede rastlayınca merakıma yenik düşüp sordum: "Neden sana Erbakancı diyorlar? Çok mu seviyorsun Erbakan'ı?"
Anlattı.
Siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktu. Erbakan'ın kim olduğunu bile adı "Erbakancı"ya çıktıktan sonra öğrenmişti... Küçük yaştan itibaren hiç kazaya bırakmadığı 5 vakit namazını inşaat işçisiyken de kılmayı sürdürmesinden sebep mezkûr "lakabı" takmışlardı.
"Öğrendin madem, nasıl biri bu Erbakan?" diye takıldım, "Bize de tavsiye eder misin Erbakancı olmayı?"
Namaz kılıyor musun anlamında, "Namaz var mı?" diye sordu gülerek. Ben de "Namaz kılmayınca Erbakancı olunamıyor mu?" dedim. "O kadarını ben bilmem!" dedi, "Sen okumuş insansın, bir şey soracağım: Neden Hoca diyorlar ona?"
Büyük bir bilim adamı/üniversite hocası olduğunu söyleyince, Mardinli "Erbakancı'nın" yüzüme nasıl bakakaldığını üzerinden onca yıl geçtiği halde hiç unutmadım.
O vakitler oluşturulan algının etkisiyle elif görse mertek sananlar bile Prof. Dr....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.189 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.132 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar