Bu akşam mutlaka izleyin

Sabah Gazetesi Yazarı Salih Tuna'nın bugünkü (21.05.2022)''Bu akşam mutlaka izleyin'' başlıklı yazısı.

Muhalefetimizin hal-i pürmelali magazin mesabesinde. Sözlerinin herhangi bir bağlayıcılığı da yok, rezil olma ihtimalleri de!
Kılıçdaroğlu'nun zaten hiçbir sözünün anlamı yok. O kadar ki, "Cumhurbaşkanı adayıyım!" dese de bir, demese de!
Sanki etkisiz eleman gibi. Tuhaf ama CHP Genel Başkanı.
Günahını almak istemem, belki de tuhaf olan bizzat CHP'dir. Genel Başkanları, Atatürk Havalimanı park, bahçe yapılsın önerisinde bulunduğunda da hangi tepkiyi vermişlerse, karşı çıktığında da aynı tepkiyi veriyorlar!
Yani, sözlerinden ötürü kendilerini sorumlu hissetmiyorlar.
Haliyle siyaset üretmeleri gerekmiyor.
Algı operatörlerinin 2011'den beri yerleştirmeye çalıştığı "AK Parti mutlak kötülüktür" algısı üzerinden kaptırıp gidiyorlar. İçlerinden herhangi bir Engin Özkoç çıkıp "AKP İstiklal Caddesi'ni Katarlılara sattı" dese hiç sorgulamadan peşine düşerler. O derece!..

Muhalefetin 6'lı yuvarlak masa liderlerinden Kılıçdaroğlu ve partisi böyle de diğerleri çok mu farklı?
Ortak özellikleri, Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı. (Aynı özellik Biden ABD'sinden PKK'ya, FETÖ'den HDP'ye kadar var.)
Masanın sinsisi Babacan geçen gün, "Kürt sorununun" varlığını kabul etmedikleri iddiasıyla AK Parti ve MHP'yi eleştiriyor, "Peki 6'lı masa kabul etmiş mi?" diye sorulunca da "Bilmiyorum!" cevabını veriyor.
Masanın liyakatlisi (bir ara Türk Kissinger'ı deniyordu) herkes NATO'yu tartışırken ağzını bıçak açmıyor. İnşaat iskelesi şovu yapıyor. (Madem böyle şeyler yapacaktı Tiktok'u ne diye bıraktı anlamadım.)
Yuvarlak 6'lı masadan bir tek Akşener'i eleştiremeyiz. Çünkü onun siyasi bir iddiası yok, direkt "Başbakan" olacak!
CHP'nin İBB Başkanı derseniz baştan sona magazin.
"Vız gelir tırıs gider" diye afra tafra yaptı, sözcüsü Murat Ongun'u "tırıs" gönderdi. Koç hakkındaki tweet'ini de galiba ona yıkmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir acayip secde 09 Mayıs 2024 | 1.202 Okunma Aldığınız ödüle de size de... 08 Mayıs 2024 | 836 Okunma Tarikat ve CHP kafası 07 Mayıs 2024 | 1.656 Okunma Bu kararları kim imzalatıyor? 04 Mayıs 2024 | 461 Okunma O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 609 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar