O partilerin hakkını ödeyemezler

Soykırımcı İsrail rejiminin sponsoru ABD'nin Türkiye'deki muhalefeti dizayn edeceği, Başkan Biden'ın ilgili açıklamasıyla ve o meşhur RAND Corporation'ın raporlarıyla ortaya çıkmıştı. Karar gayet...

Soykırımcı İsrail rejiminin sponsoru ABD'nin Türkiye'deki muhalefeti dizayn edeceği, Başkan Biden'ın ilgili açıklamasıyla ve o meşhur RAND Corporation'ın raporlarıyla ortaya çıkmıştı.
Karar gayet netti: Cumhurbaşkanı Erdoğan devrilecekti.
Bunun için önce "yumuşak geçiş" yöntemini denediler... Dönemin AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun CHP ile 2015'te yaptığı istikşafi görüşmelerinden bir sonuç çıksaydı, "restorasyon hükümeti" tabir ettikleri AK Parti-CHP koalisyonu kurulacaktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da (Davutoğlu ve çevresinin ifadesiyle) "onursal başkan" ilan edilip sahnenin dışına itilecekti.
Sevgili Davutoğlu 7 yıl sonra söz konusu planı şöyle itiraf etmişti: "CHP ile koalisyon yapmamıza izin verilseydi, 15 Temmuz yaşanmayacaktı..."
Demek ki 15 Temmuz'la elde etmek istedikleri ne varsa mahut "restorasyon hükümetiyle" elde edilecekti.
Başkan Erdoğan planlarını bozdu. Hâliyle "yumuşak geçiş"...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O başkanı nasıl atadım? 14 Mayıs 2024 | 746 Okunma Albayrak’ın anıt eseri 11 Mayıs 2024 | 293 Okunma Bir acayip secde 09 Mayıs 2024 | 1.217 Okunma Aldığınız ödüle de size de... 08 Mayıs 2024 | 840 Okunma Tarikat ve CHP kafası 07 Mayıs 2024 | 1.869 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar