Belki ayıp ama Kılıçdaroğlu’na biri bunu anlatmalı

En son bıraktığımda “biz de ülkücüyüz” diyordu. Anlayabildiğim kadarıyla her bir şey olabiliyor, bir tek CHP'li olamıyor.Töbeler olsun, oluyor; fakat bir eski CHP'li, bir yeni CHP'li oluyor. Yani, herhangi bir sabiti yok....

En son bıraktığımda “biz de ülkücüyüz” diyordu. Anlayabildiğim kadarıyla her bir şey olabiliyor, bir tek CHP'li olamıyor.
Töbeler olsun, oluyor; fakat bir eski CHP'li, bir yeni CHP'li oluyor. Yani, herhangi bir sabiti yok.
Çok kaygan, çok değişken, çok değişik bir politikacı profili çiziyor.
Tek sabiti var: Erdoğan takıntısı.
Bu özellik, malumunuz, bir de FETÖ'cülerde var.
Zelig gibi her şey oluyorlar, her kabın rengini alıyorlar. Duruma göre solcu sağcı, Türkçü Kürtçü, Alevi Sünni, dinli dinsiz, ne gerekiyorsa onu oluyorlar. Lakin her durumda Erdoğan düşmanlığını sürdürüyorlar.
Kılıçdaroğlu'nun da onlardan hiç farkı yok.
O kadar ki, dış politikada hangi ülkenin “tepesindeki şahıs” Erdoğan'a karşı pozisyon almışsa, anında ondan yana pozisyon alıyor. Sisi'den Esad'a kadar bu hep böyle.
Bir ara, “Tüm komşularımız bunların yüzünden düşmanımız oldu, herkesle kavgalıyız…” yollu muhalefet ediyordu.
Şimdi ne diyecek çok merak ediyorum. Zira, Suriye ekseninde, Rusya ve İran'la birlikte hareket ediyoruz.
Aslında ne diyeceğini az çok tahmin ediyorum. Madem Suriye'de birlikte hareket edecektik, neden kavga ettik, diyecektir.
Gözünden kaçan bir şey var:
ABD 2014 Eylül ayından sonra Esad rejimini değiştirmek yerine, malum koalisyonu, DAEŞ karşıtı paranteze almak istedi.
Bunu hesaba katmadan hareket edebilir misiniz? (Kaldı ki, ABD'nin Irak laboratuvarında ürettiği DAEŞ'e karşı çıkması da PR'dan ibaretti.)
Bunu hesaba katmak da, ABD'nin esas olarak Suriye'nin bölünmesi peşinde olduğunu fehmetmektir.
Belgelendiği üzre ABD'nin, PKK'nın YPG koluna silah yardımı yapması ve mahut örgütü “kara kuvvetlerimiz” şeklinde tesmiye etmesi, Suriye üzerinden Türkiye'ye ne yapmak istediğini ortaya koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.187 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.129 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar