Anglosakson ve Asya savaşlarına hazırlıklı olalım

Soğuk savaş sonrası yenidünya denklemi yeniden şekilleniyor. Yeni oluşacak düzende Türkiye açısından can alıcı bir denklem manzarasıyla karşı karşıyayız. Türk dünyasının uzun...

Soğuk savaş sonrası yenidünya denklemi yeniden şekilleniyor. Yeni oluşacak düzende Türkiye açısından can alıcı bir denklem manzarasıyla karşı karşıyayız. 

Türk dünyasının uzun zamandır beklediği can simidiyse, Rusya’nın dağılması sonrasında umut verici bir gelişme olarak ortaya çıkmıştır.

Ancak geçen zaman diliminde yıllarca heder edilen Türk dünyasının iletişim ve ilişki kopukluğu, denklemde olmasını istemediğimiz manzaraları da karşımıza çıkarmıştır.

Doğru bir planlama yapılmaması, Türkiye açısından da zaman kaybı olarak yorumlanabilir.

Buna karşılık 1990’lü yıllarda Batılı bazı devletler Türkiye’yi masanın dışında tutmaya çalışmış ve Türki cumhuriyetlerle bağ kurmaması için birçok yönteme başvurmuştur. Bu yöntemlerden biri de hiç şüphesiz FETÖ’dür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 81 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 182 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar