Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi?

 Seçimler yaklaşırken seçimin seyrini belirlemede büyük görevi olan Doğu ve Güneydoğu’dan bahsetmemek, binlerce seçmene ayıp olurdu. Bugün CHP eksenine kayan HDP’nin siyaset anlayışı ve...

 

Seçimler yaklaşırken seçimin seyrini belirlemede büyük görevi olan Doğu ve Güneydoğu’dan bahsetmemek, binlerce seçmene ayıp olurdu. Bugün CHP eksenine kayan HDP’nin siyaset anlayışı ve sosyolojik yapısını incelediğimizde, bunun bir mühendislik projesi olduğunu açıkça söyleyebilirim.

Bu mühendislik çalışması öncesine kadar Kürtlerin CHP’ye yönelik olumsuz tutumunun tarihe dayanan gerekçeleri var.

Atatürk, 1923’te Ahmet Emin Yalman’a verdiği röportajla Kürtlere yönelik düşüncelerini çok net ifade etmişti aslında. “Kürt sorunu, bizim yani Türklerin çıkarları için kesinlikle söz konusu olamaz” ifadeleriyle Kürt meselesine değinen Atatürk, önemli bir noktaya ışık tutmuştur.

Açıklamaları, şu şekilde devam ediyor: “Bizim ulusal sınırlarımız içinde Kürt ögeleri öylesine yerleşmişler ki, pek sınırlı yerlerde yoğun olarak yaşarlar. Bu yoğunluklarını kaybede kaybede ve Türklerin içine gire gire öyle bir sınır oluşmuş ki, Kürtlük adına bir sınır çizmek istesek, Türkiye’yi mahvetmek gerekir.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 78 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 97 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar