Mesela dedik

Parlamenter Sistem’e dönmüş olsak, bugün seçimde birinci parti kim olur? Yüzde 30’un altına inmiş olsa dahi birinci parti kim olur? Anketçiler bunu bilir. - Başbakan kim olur? Buyurun bakalım. H O sistemde birinci tur, ikinci...

Parlamenter Sistem’e dönmüş olsak, bugün seçimde birinci parti kim olur? Yüzde 30’un altına inmiş olsa dahi birinci parti kim olur? Anketçiler bunu bilir.

- Başbakan kim olur? Buyurun bakalım. H O sistemde birinci tur, ikinci tur diye bir şey yok. İpi göğüsleyen, iktidara geliyor. Aritmetik yetiyorsa tek başına iktidar... Yetmiyorsa koalisyon. Ama başbakan 1’inci partiden. Teamül böyle. H Bu durumda Millet İttifakı’nın bir çatı aday gösterme ihtimali kalmıyor. Yani, Abdullah Gül’ü atın kafanızdan... Kaldı ki Cumhurbaşkanlığı yaptıktan sonra tekrar başbakanlığa inmiş kaç kişi tanıyorsunuz? 1 kişi.

- İsmet Paşa. Tevazu’dan öte bir şeydi o. Düz milletvekilliğini bile sineye çekti.

*

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diye hayali bir şeyden bahsedip duruyorlar. Bugün ben de kendimi o sisteme kaptırdım. Ama kaptırmak yetmez. Bir kere daha soruyorum:

- Ne zaman döneceğiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 343 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 273 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 212 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar