Kime yarar?

Rusya’yı en öfkelendiren noktalardan biri acaba nedir? Ukrayna’nın NATO’ya doğru yönelmesi mi? Eh, olabilir. Rusya, kuşatılmışlık duygusu’na kapılabilir... Ya da mış gibi yapabilir. Eğer öyleyse...

Rusya’yı en öfkelendiren noktalardan biri acaba nedir? Ukrayna’nın NATO’ya doğru yönelmesi mi? Eh, olabilir. Rusya, kuşatılmışlık duygusu’na kapılabilir... Ya da mış gibi yapabilir. Eğer öyleyse kolay. “Ukrayna NATO’dan vazgeçerek” Putin’in gazını rahatça alabilir.

*

Ne kaybeder? Hiç. Ukrayna, NATO’yu bir şey zannediyor. Oysa NATO, Eski Eserler ve Anıtlar Kurulu gibi bir nostaljik yapıdan ibaret... Kimseye bir faydası da yok... Olsaydı, önce Türkiye’ye faydası olurdu... Bize yapılan saldırıları sadece seyretti. Ayıplamadı bile.

*

Ukrayna, Amerika’yı da bir şey zannediyor... Onun inanılmaz ve güvenilmez olduğunu bilmiyor... En sağlam stratejik ortağı Türkiye’yi nasıl sattığından haberi yok galiba... Kaldı ki, en son Yunanistan’ı bile hayal kırıklığına uğratmıştır. Özetlersek:

- İpiyle kuyuya inilmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kime yarar? 02 Mart 2022 | 341 Okunma Akılda kalan 01 Mart 2022 | 271 Okunma Acayip sesler 28 Şubat 2022 | 310 Okunma Pazar kahvesi 27 Şubat 2022 | 211 Okunma Çap meselesi 26 Şubat 2022 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar