Sırada faiz var!

El emeği, göz nuru, alınteri... Bunlar ve bunlara benzer mefhumlar, değerli niyet ve mesai verimleridir. Her biri aynı zamanda kendi içinde bir kudsiyet taşır. İzafi olarak karşılıkları konsa da gerçekte kıymetlerine...

El emeği, göz nuru, alınteri... Bunlar ve bunlara benzer mefhumlar, değerli niyet ve mesai verimleridir. Her biri aynı zamanda kendi içinde bir kudsiyet taşır. İzafi olarak karşılıkları konsa da gerçekte kıymetlerine paha biçilmesi zordur.

El emeği, göz nuru, alınteri ve benzerlerinin aksi, fırsatçılık ve hazırdan yiyiciliktir. Tefecilik ve faizcilik bunların en kötü örnekleridir. Tefecilik zulmün, canavarlığın başıboş kalmış hâli, faizcilikse tasma takılmışıdır.
Orta ve küçük işletmelerin, esnafın, tüccarın... kısacası piyasanın can düşmanı faiz ve faizciliktir. Bu yüzden nice işletmeler ve ona bağlı olarak aileler dağıldı, hayatlar tükendi. Faiz, ödenmedikçe katlanarak gider ve borçlunun canı hariç neyi varsa alır. Tefeci, can da alır. Çünkü, tefeci aynı zamanda mafyadır. Son senelerde cilalı isimler altında çalışmaktalar.
Türkiye, yüksek enflasyon musibetini mağlup etti. Türk lirasını altı sıfır taşıma ayıbından da kurtardı. Şimdilerde ise Cumhurbaşkanı sn Tayyip Erdoğan'ın teşvik ve çağrıları sonucu, dövizle kiralamaların iptali ve eldeki dövizlerin TL ve altınla değiştirilmesiyle Türk parası olması gereken şerefli mevkie doğru gidiyor.
Ancak; faizin de mağlup edilmesi gerekiyor. Beynelmilel emperyalist çevreler, 15 Temmuz'da hüsrana uğrayınca bu defa döviz ve faizle Türkiye ekonomisini felç edip muratlarına nail olma peşindeler. Buna izin vermemeliyiz.
Cumhurbaşkanının dövize karşı çağrısı çok güzel yankı buldu. Ancak faizde durum farklı. "Faizle mücadelede yalnızım; fakat yalnız kalsam da savaşmaya devam edeceğim!!!" diyor. Bu mücadele, Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi mes'elesi değil, bugünümüzün ve yarınlarımızın ölüm-kalım mes'elesidir. Sn Erdoğan yalnız bırakılmamalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TARİHİ DOĞRU OKUMAK 21 Mayıs 2024 | 15 Okunma 10 YILDA GELEN ADALET 18 Mayıs 2024 | 211 Okunma KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 91 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 58 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar