Katliamların ideolojik tahlili

Kafalardaki soru şudur:-Nasıl oluyor da üstelik de genç bir insan, kendini patlatarak veya elindeki silahla onlarca insanın canına kıyabilmektedir? Bunlar neye inandırılmakta ki böylesine gözü dönmüş canavar...

Kafalardaki soru şudur:
-Nasıl oluyor da üstelik de genç bir insan, kendini patlatarak veya elindeki silahla onlarca insanın canına kıyabilmektedir? Bunlar neye inandırılmakta ki böylesine gözü dönmüş canavar olabilmekteler?
Sade vatandaş, PKK'lı, DEAŞ'lı DHKP-C'li, FETÖ'cü o militanların hayatları pahasına böyle bir fedakârlığa katlanabilmelerini anlayamamaktadır. Zira; yerine göre bir ebeveyn kendi öz çocuklarına, öğretmen, öğrencisine bile söz geçiremezken bu militan gençlere talimat verenler, hangi tılsıma sahip ki onlar, bu uğurda canlarını verebilmekte, kitleleri öldürebilmekteler?
Bu sorunun dinî, psikolojik, sosyolojik, tarihî sebepleri araştırılarak üzerinde uzun uzadıya durmak gerekir. Bir bâtıla inanmış bir insandan daha tehlikeli silah yoktur. Bunlar icap ettiğinde öz ana ve babalarını bile gözlerini kırpmadan katledebilmekteler.
Çatık kaşlı olmayı, kalb kırmayı, sert konuşmayı, kul hakkı yemeği haram eden, mükemmeller mükemmeli bir İslamiyet göz önündeyken onun adına ortalığa dökülenler, sadist eylemleriyle sivilleri bile, öz vatandaşlarını bile katletmekteler.
İdeolojik inanışlarda akıl, mantık, merhamet, insaf, iz'an ve şuur yoktur. İdeoloji ve o ideolojinin başındaki kişi, bütün ufku çerçeveler, bütün akıl ve melekeye hükmeder. Marksist-Leninist veya faşist ideolojilerde böyle olduğu gibi semavi olan veya olmayan bir dini kendi özünden saptırıp ondan bir ideoloji çıkartan DEAŞ ve FETÖ gibi örgütlerde de böyledir. Bugün Türkiye dahil olmak üzere dünya, ideolojilerin inanca dönüşmesi veya dinlerin ideolojileştirilmesi ile faaliyet gösteren örgütlerle baş başadır.
DEAŞ'a biat etmişlere göre hadise şudur.
-DEAŞ İslâm devletidir.
-Türkiye, Hıristiyanların hamisidir.
-Türkiye idaresi, mürteddir.
-DEAŞ'ın Türkiye'ye karşı yaptığı saldırılar, mübarek hücumlardır.
-Saldırıyı yapan militan, hilafet askeridir.
-Yılbaşı gecesi o kulüpte bir araya gelmiş olan Hıristiyanlar, şirk toplantısı yapıyorlardı.
-Gece kulübü saldırısı, mü'minlerin emirinin haçlıların hizmetçisi Türkiye'nin hedef alınmasına dair verdiği talimat üzerine yapılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TARİHİ DOĞRU OKUMAK 21 Mayıs 2024 | 19 Okunma 10 YILDA GELEN ADALET 18 Mayıs 2024 | 211 Okunma KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 91 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 58 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar