Katilin katledilme tehlikesi

Yılbaşı gecesinde Ortaköy'deki bir gece kulübünde 39 kişiyi katleden Abdülkadir Mâşerîpov adlı terörist, Esenyurt'taki bir apartman dairesinde yakalandı. Polis ve istihbaratımızın 16 gün gibi kısa bir...

Yılbaşı gecesinde Ortaköy'deki bir gece kulübünde 39 kişiyi katleden Abdülkadir Mâşerîpov adlı terörist, Esenyurt'taki bir apartman dairesinde yakalandı. Polis ve istihbaratımızın 16 gün gibi kısa bir sürede böyle bir tecrübeli ve tehlikeli cânîyi canlı olarak yakalaması çok yüksek başarıdır.
Katille birlikte biri siyâhî olmak üzere muhtelif memleketlerden 3 kadınla ev sahibi de yakalandı. Teröristin 4 yaşındaki oğlu ise muhafaza altına alındı. Hücre evinde ayrıca 194 bin ABD doları, iki drone ve tabancalar vs bulundu. Teröristin yine küçük olan kızıyla karısı ise daha evvel ele geçirilmişlerdi.
Polis, teröristin saklandığı yeri 4-5 gün evvel tesbit etmesine rağmen hemen baskın yapmayıp burayı bu kadar süre gözetim altında tuttuktan sonra 16 Ocak gece yarısından bir saat kadar evvel harekete geçti ve çarpışmaya fırsat vermeden faili kıskıvrak yakaladı.
Katil, 1983 Özbekistan doğumlu. Doğduğu tarihte SSCB dağılmadığı için Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, henüz devletleşmemişti. Zaten buralarda nüfuslar iç içe geçmiştir. Özbek doğumlu bir Kırgız olduğu anlaşılıyor. Yakalandığı ev de bir Kırgız'a ait. Terörist, Afganistan ve Pakistan'da eğitim görmüş. Bir yabancı ülkede hem de korunan bir mekâna girip bir ânda 39 kişiyi katledecek kadar tecrübeli, ölmeyen mağdurun üstüne tekrar sıkacak kadar gaddar ve kısa sürede kaçıp saklanacak kadar profesyonel ve aranmasına rağmen Zeytinburnu'na gidip oğlunu yanına getirecek kadar da soğukkanlı biridir. Rusça, Çince, Türkçe, Arapça bildiği söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 67 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 57 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar