Doktora Yeterlilik Sınavıyla imtihanım...

Bundan yaklaşık beş ay önce "Doktora Yeterlilik Sınavı" stresine girdim. Geçen hafta da sınava girdim ve çok şükür geçtim. Ama nedense stresim hâlâ geçmedi. Hani askerden terhis olursunuz da komutan...

Bundan yaklaşık beş ay önce "Doktora Yeterlilik Sınavı" stresine girdim. Geçen hafta da sınava girdim ve çok şükür geçtim. Ama nedense stresim hâlâ geçmedi. Hani askerden terhis olursunuz da komutan telefon açıp geri çağıracak hissi gelir ya… Öyle bir durum işte.

Doktora eğitimiyle askerliğin ne alakası var diyeceksiniz? Şöyle: Eğitim yönetimi alanında öne çıkan isimlerin neredeyse tamamı erkek ve ortamda kavga gürültü hiç eksik olmuyor. Yani çok eril bir ortamda geriliyorsunuz.

Adamlar tarih boyunca yememiş içmemiş, teori oluşturmuşlar. Tam bir şeyi öğreniyorsunuz. Sonraki sayfada “O iş öyle olmaz!” diye bağıran birisiyle karşılaşıyorsunuz. Onu da okuyup hak veriyorsunuz. Ama sonraki sayfada başka bir grup satırlar arasında sloganlar atarak öğrendiğiniz şeyleri boşa çıkarıyor.

Mesela tam Taylor ve Fayol “Yönetim olayı artık bitmiştir” diye kutlama yaparken, Elton Mayo ve arkadaşları heyecanla fabrikadan fırlayıp "Bittiniz oğlum siz!" diyerek rapor yazmaya girişiyorlar.

Weber “Herkes yerini bilecek. Akıllı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yatır yatır, nereye kadar? 25 Temmuz 2024 | 104 Okunma Tatilci kariyeri 18 Temmuz 2024 | 191 Okunma Yediğim içtiğim benim olsun... 11 Temmuz 2024 | 1.243 Okunma Ne köpekmiş be! 04 Temmuz 2024 | 1.506 Okunma Ne bakıyon dayı? 27 Haziran 2024 | 611 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar