Fırat'a kalkan olmak

DAEŞ'in geçe hafta sonu 12-14 yaşlarında bir çocuğu canlı bomba olarak kullanıp Gaziantep'te düğün basarak çoğu çocuk ve kadın çok sayıda vatandaşımızı katletmesi yanına...

DAEŞ'in geçe hafta sonu 12-14 yaşlarında bir çocuğu canlı bomba olarak kullanıp Gaziantep'te düğün basarak çoğu çocuk ve kadın çok sayıda vatandaşımızı katletmesi yanına bırakılamazdı.
Çarşamba sabahı 04'te gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekâtıyla o vatandaşlarımızın kanı yerde bırakılmadı.
15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Türkiye, Cumhurbaşkanından, Başbakanından ilgili Bakanlarına kadar ilgili başkentlerde diplomatik taarruza geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü. Darbeci terörist hainlerin hangi oyunlarla üstlerini aldatarak Rus jetini düşürdüğünü anlattı. Bu ziyaret, Rusya ile münasebetlerimizi sür'atle düzelme yoluna koydu. İran Hariciye Vekili Cevad Zarif Ankara'ya geldi. Tahran şunu dedi: "Bizim için Pejak nasıl bir terör örgütüyse PKK ve PYD de öyle terör örgütleridir.”
ABD Başkan Yardımcısı Biden ile dost ve kardeş Mesut Barza'nin Ankara'ya gelmesi ise aynı güne rastladı.
Sn Biden havada iken Türk Ordusu, Karkamış ilçemizin ikizi Cerablus'u DAEŞ adlı haydutlardan temizlemek için 1918'den bu yana ilk defa Suriye topraklarına geçmişti. Mehmetciğin dedesi Süleyman Şah'ın türbesini nakletmek için o topraklara gitmesi ise farklı bir olaydır "Fırat Kalkanı" adı verilen harekât, milletlerarası hukukun meşruiyet çerçevesi içinde ve koalisyon güçleriyle birlikte yapıldı. Ilımlı muhaliflerin, Hür Suriye Ordusu'nun kaybettikleri yerleri almalarında onlara yardımcı olunuyor, yol açılıyordu. Bundan dolayıdır ki, ilk bir kaç saat içinde bir kaç köy, gün bitmeden de Cerablus istirdat edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 67 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 57 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar