23 Nisan 2017

AK Parti iktidarı, devleti yönetirken desteğe muhtaç olduğu her dönemeçte MHP, devreye girerek ona omuz verdi. Hassas günlerde devletin ve milletin menfaati neyi gerektiriyorsa MHP onu yaptı.Sn. Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz’dan itibaren...

AK Parti iktidarı, devleti yönetirken desteğe muhtaç olduğu her dönemeçte MHP, devreye girerek ona omuz verdi. Hassas günlerde devletin ve milletin menfaati neyi gerektiriyorsa MHP onu yaptı.
Sn. Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz’dan itibaren sergilediği "kâmil devlet adamı duruşu" ise tarihe geçecek kıymettedir. Darbeye teşebbüs edildiği ilk saatler içinde hemen Başbakan Sn. Binali Yıldırım'ı arayarak seçilmiş hükûmetin ve devletin yanında ve darbecilerin karşısında olduğunu açıkladı. Bu açıklama, iktidara da millete de rahat bir nefes aldırdı. Aksi olsa, en azından sussaydı diğer muhalefet de susabilir ve darbenin yönü değişebilirdi.
Devlet Bey, darbe ihaneti savuşturulduktan sonraki bütün konuşmalarında da şuurla ve aklıselimle hareket etti. MHP Genel Başkanı, bu tavrı sadece darbeye karşı göstermedi. Türk emniyet kuvvetlerinin FETÖ, DAEŞ ve PKK'ya karşı verdiği mücadeleyle ordumuzun sınır ötesi harekâtında da eksiksiz destek verdi. Öyle ki zaman zaman yaptığı konuşmalar bir muhalefet lideri değil kabine mensubu gibi oldu. Aslolan insanın fikrinin iktidar olmasıdır. Dava adamı böyle düşünür. Bugün MHP iktidar değil, fakat fikri ve kadroları iktidardadır.
Devlet Bahçeli, siyaset sahnemize yeni bir üslup getirmiştir. Bu üslupta esas, parti taassubu değil milletin bekası ve devletin devamlılığı ve kudretinin geliştirilmesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KOMŞU 16 Mayıs 2024 | 67 Okunma ANNELER GÜNÜ BİTMEZ 14 Mayıs 2024 | 57 Okunma 12 ZORBA SENATR! 09 Mayıs 2024 | 69 Okunma GAZZE; YİNE GAZZE; HEP GAZZE! 07 Mayıs 2024 | 99 Okunma AIK KAPI SYASET!.. 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar