MİT isim vererek MOSSAD’a ne mesaj verdi?

Hemen hemen her ay MOSSAD’ın bir hücresi MİT ve polisin ortak çalışmasıyla çökertiliyor. 7 kişinin alındığı son operasyon MOSSAD’a yönelik en kritik operasyonlar biri.ÇOK KRİTİK BİR...

Hemen hemen her ay MOSSAD’ın bir hücresi MİT ve polisin ortak çalışmasıyla çökertiliyor. 7 kişinin alındığı son operasyon MOSSAD’a yönelik en kritik operasyonlar biri.

ÇOK KRİTİK BİR İSİM

Gözaltına alınan kişilerden birinin TV’lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi. Ayberk, kısa sürede MOSSAD için önemli bir ajan haline geldi. Çünkü kamu kurumlarında çalışan personellerle yakın temas rahatlıkla kurabiliyordu.

200 AJAN DEŞİFRE EDİLDİ

Tapu, Nüfus Müdürlüklerinde kendilerine çalışan gruplar oluşturmuştu. Bu MOSSAD’ın en çok istediği şeydi. Türkiye faaliyetlerine 2010 yılından beri önem gösteren İsrail istihbaratı son dönemlerde çekilmiş gibi duruyordu. Ancak MİT, öylesine titiz takibe başladı ki 2 yıl içerisinde 200 ajan deşifre edildi.

Ayberk ve ekibi Gazze’den Türkiye’ye gelmiş HAMAS’lı isimleri yakinen izliyordu. MİT bu hücreyi çökertmese suikastlar an meselesiydi. Bu yüzden son dönemdeki en kritik operasyondu.

İLK KEZ İSİM VERİLDİ

MİT’in bu operasyonunda çok dikkatimi çeten bir ayrıntı vardı. Teşkilat ilk kez isim verdi. Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk’i eğiten kişi Victoria kod adlı MOSSAD ajanıydı. Eğitimleri Belgrad’da bir otelde vermişti. Ama hesaplayamadıkları şey MİT oradaydı.

MİT’in mesajı çok anlamlı. Sizi ve hedeflerinizi biliyoruz. Bakın isminiz de bu. Ensenizdeyiz. Tabi ki durmayacaklardır. Çünkü Türkiye Gazze’deki mazlumların koruyucusu ve savunucusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 338 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar