Kalp krizi geçirten mesajların sırrı!

Telefonumuza gelen “Hakkınızda icra takibi başlatılmıştır” mesajıyla şok olduk! Haberimiz olmayan kime borcumuz vardı acaba? İşin perde arkasını araştırınca nasıl bir...

Telefonumuza gelen “Hakkınızda icra takibi başlatılmıştır” mesajıyla şok olduk! Haberimiz olmayan kime borcumuz vardı acaba? İşin perde arkasını araştırınca nasıl bir dolandırıcılık organizasyonuyla karşı karşıya kaldığımızı gördük.

Önceden telefonla bir numara arardı. Arkadan gelen telsiz sesleri... Arayan kişi kendisini terörle mücadelede görevli bir başkomiser olarak tanıtarak; “Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış. Acilen bu parayı kurtarmamız lazım” diyerek binlerce insanın parasını çaldılar. Hayatları söndürdüler.

Emniyet birimleri yıllardır uyararak, bizler haber yaparak bu dolandırıcılık şebekesinin önüne geçmeye çalıştık. Sanırım bu suç bayağı bir azaldı. Vatandaşlar artık uyandı. Polis arayarak kesinlikle para istemez.

Ama bu günlerde bence daha da vahimiyle karşı karşıyayız. Çünkü karşımızda zır cahil bir çete değil avukat veya avukatlardan oluşan bir dolandırıcılık çetesi var. Nasıl mı? Bu birinin değil bizzat benim ailemin başına geldi.

BİR CALL CENTER KURULMUŞ

Bir sabah eşimin telefonuna mesaj geldi. Mesajda hakkında icra takibi başlatıldığı, acilen 02129353170 - 02129353136 numaralı telefonu araması isteniyordu. Şaşırdık. Merak edip bu numarayı aradık. Karşımıza bir kadın çıktı. Arkadan sürekli aynı sesler geliyordu. Konu belli ki hep aynıydı. Burada bir Call Center vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 338 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar