İstanbulluları ürküten test

Kahramanmaraşlı depremlerin ardından herkesi “Binam güvenli mi” korkusu sardı. Özellikle İstanbul’da İBB’ye binlerce kişi evini inceletmek üzere başvurdu. Ama hâlâ karot aldırmaya korkuyoruz....

Kahramanmaraşlı depremlerin ardından herkesi “Binam güvenli mi” korkusu sardı. Özellikle İstanbul’da İBB’ye binlerce kişi evini inceletmek üzere başvurdu. Ama hâlâ karot aldırmaya korkuyoruz. Çünkü, “Eviniz güvenli değil” cevabıyla karşılaşmaya hazır değiliz.

Türkiye’nin tamamını deprem korkusu sarmış durum da. Deprem uzmanlarından arka arkaya gelen “İstanbul depremi yakın” sözleri korkunun boyutunu arttırdı. En son Kandilli Rasathanesi’nin de 2030’a kadar deprem olma olasılığı yüzde 64 demesi İstanbullunun uykularını iyice kaçırdı. 

İstanbul’da yaşayan biri olarak biz de aynı psikolojideyiz. Bostancı’da 13 katlı bir binanın beşinci katında oturuyoruz. Evimizin başka bir gündemi yok artık.

Bu kadar yüksek bir binada oturmalı mıyız? Acaba depreme dayanıklı mı? Sorsan tüm müteahhitler, “Korkmayın temeli sağlam” cevabını veriyor. Eminim Maraş, Hatay ve Adıyaman’da binlerce kişiye mezar olan siteleri yapanlar da aynı cevabı vermişti.

BUĞRA HOCA'YA KULAK VERELİM

Gözümüz, kulağımız, aklımız, fikrimiz yaşadığımız toprağımız olan İstanbul’da doğal olarak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 338 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar