DEM CHP'ye ne protokolü önerdi?

DEM “İstanbul’dan aday çıkaracağız” açıklamasıyla CHP’yi iyice köşeye sıkıştırdı. PKK ise “ittifaklar devam etmeli” çıkışı yaptı. Ama bu CHP...

DEM “İstanbul’dan aday çıkaracağız” açıklamasıyla CHP’yi iyice köşeye sıkıştırdı. PKK ise “ittifaklar devam etmeli” çıkışı yaptı. Ama bu CHP için kolay değil. Çünkü DEM’in bir talebi var.

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı ama CHP’de hala belirsizlik devam ediyor. Bir çok ilçeyi halen açıklamış bile değil. Parti tabanı bu durumdan oldukça rahatsız. Artık parti içerisinde nasıl bir kavga varsa süreç tıkanmış durum da.

Başak Demirtaş’ın “İstanbul adayı olabilirim” çıkışıyla başlayan süreçte DEM, “Aday çıkaracağız ama bu isim Başak Demirtaş değil” açıklamasıyla olayı başka bir alana taşıdı. DEM’in desteğiyle İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu için en kötü senaryo buydu. İstanbul’da Kürt oyu sonuca etki edecek kadar etkili.

PKK elebaşı Karasu, “İttifakları sürdürmek gerekiyor” diyerek, DEM Parti'ye 'CHP' mesajı yolladı. Elebaşının mesajı sonrası Başak Demirtaş İBB adayı olmaktan vazgeçti. Partisi ise "Mutabakata varamadık" açıklaması yaptı.

Peki DEM ne istiyor? Pazarlıklara açık olan DEM çok şey istiyor tabi ki... CHP, iddialara göre 8 ilçe belediye başkan yardımcılığı, 2 daire başkanlığı ve tarihinde ilk kez İBB Meclisi’nde grup kurması için 2 veya 3 meclis üyeliği önerdi.

Buraya kadar her şey tamam. Ama DEM bunun kapalı kapılar ardında yapılmasını kabul etmedi. "Gelin, açık protokol yapalım. Kamuoyunun önünde çıkıp bunu açıklayalım” deyince CHP’de işler karıştı, planlar altüst oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BAKALIM AVRUPA PKK SINAVINI NASIL VERECEK? 03 Mayıs 2024 | 114 Okunma FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 86 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 364 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 339 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar