Ajan savaşlarında dost ülke ihaneti!

Türkiye kaç gündür bazı ülkelerden gelen “saldırı olacak” açıklamalarını konuşuyor. Oysa onların asıl hedefi Türkiye’yi korumak değil, korkutmak. Bakın işin altından nasıl...

Türkiye kaç gündür bazı ülkelerden gelen “saldırı olacak” açıklamalarını konuşuyor. Oysa onların asıl hedefi Türkiye’yi korumak değil, korkutmak. Bakın işin altından nasıl bir ajan savaşı ve ihanet çıktı.

Almanya, Fransa, ABD, Hollanda, İngiltere ve Kanada, Türkiye'de yaşayan ve Türkiye'ye seyahat planı yapan vatandaşları için "terör saldırısı" uyarısında bulundu. Hollanda, İngiltere ve Almanya, Türkiye'deki vatandaşlarını uyarmak ile yetinmedi ve konsolosluklarını kapattı.

Peki gerçekten bir saldırı olasılığı mı var? Gerçekten konsolosluklarını kapatan ülkelerin elinde ne bilgi var?

İşin aslı çok farklı. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama da dönem dönem Türkiye'ye iletilen istihbari bilgilerin titizlikle incelendiğini bildirerek, "dost" bir ülkeden de daha önce gelen ve bu ülkenin güvenlik uyarısında adı geçen şahısların gözaltına alındığını, aramalarda silah, mühimmat ve eylem emaresine rastlanmadığını, ancak soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü duyurmuştu.

BİR AJAN ARIYORDU

İşin aslını araştırdım. Türkiye’nin en yakın dostlarından olan bir ülkenin istihbarat elemanı İstanbul’a geldi. Gelmesinin amacı ise kendisine Suriye ve Kuzey Irak’ta istihbarat sağlayacak bir muhbir arıyordu. Belirlediği kişiyle ön görüşmelerini yaptı. Bu şahsı kısmen de olsa kandırmayı başardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 338 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar