2 ve 10'uncu sıralar DEM'in

Kafalar iyice karıştı. CHP ile DEM arasında nasıl bir protokol işliyor anlamak mümkün değil. Büyükşehir adayı çıkaran DEM bazı ilçelerden çekildi. Esenyurt gitti, geldi. Bu nasıl bir oyun anlamak...

Kafalar iyice karıştı. CHP ile DEM arasında nasıl bir protokol işliyor anlamak mümkün değil. Büyükşehir adayı çıkaran DEM bazı ilçelerden çekildi. Esenyurt gitti, geldi. Bu nasıl bir oyun anlamak mümkün değil.
Partiler aday ve meclis üyesi listelerini Salı günü seçim kurullarına teslim ettiler. İstanbul’da DEM son anda listesini yetiştirdi. Ama anlayamadığımız işler ve pazarlıklar dönmeye başladı.

ESENYURT ADAYI NİYE DEĞİŞTİ?

15 ilçede aday çıkarmayacağı konuşulan DEM biranda Esenyurt ve Ataşehir gibi ilçelerde adaylarını açıkladı. Bu durum da Esenyurt’taki belediye başkan adayını sağlık sorunları gerekçesiyle değiştiren CHP, tezgaha mı geldi yoksa beraber planlanmış bir oyun mu?

Akıllara çok soru geliyor. İstanbul’da aday çıkartan DEM, o zaman CHP ile ne üzerinde anlaştı? Hedef Ekrem İmamoğlu’nun kazanması değil mi bu denklem de? “Biz PKK’dan talimat almayız. Bakın aday çıkardık” diyerek sempati kazanmaya çalışıyor belli ki DEM. Kimse buna inanmaz!

İSTANBUL ADAYLARI ÇEKİLİR Mİ?

Biraz konuyu araştırdım. 3 Mart’ta kesin listeler çıkmış olacak. Bunun öncesine kadar sağlık gerekçeleriyle DEM’in bir çok yerde adayını geri çekeceği iddia ediliyor. Verilen listelere biraz baktım. CHP’nin bazı ilçelerindeki meclis üyeliklerine 2 ve 10’uncu sıralara DEM’lilerin yerleştirildiği görülüyor. Hiç şaşırmadım.

Acaba DEM, İstanbul için ismini açıkladığı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'yi de “hastalar” diyerek geri çeker mi? Neden olmasın.

Görünen o ki DEM’in artık İBB Meclisi’nde grup kurmasının önü açılmış. CHP buna göre pozisyonunu almış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FATURAYI NEDEN FUTBOLSEVERLER ÖDEDİ? 19 Nisan 2024 | 87 Okunma ARTIK HAYALLERİMİZİ KONUŞMA ZAMANIDIR 05 Nisan 2024 | 85 Okunma FENERBAHÇE’Lİ TARAFTARLARIN HAKİMLE BAŞI DERTTE! 29 Mart 2024 | 361 Okunma BU KRİZ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR 22 Mart 2024 | 338 Okunma Seçime gidiyoruz ama unutmamamız gereken bir konu var? 15 Mart 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar