Özhaseki ve izin alarak konuşmak

Ankara gibi bir başkente belediye başkanı olmak üzere iktidar partisinden aday olan Özhaseki, muhatabıyla Cumhurbaşkanı "izin verirse" ancak tartışabileceğini söylüyor. Aynen şu cümleyi kuruyor "Tayyip Bey izin verirse...

Ankara gibi bir başkente belediye başkanı olmak üzere iktidar partisinden aday olan Özhaseki, muhatabıyla Cumhurbaşkanı "izin verirse" ancak tartışabileceğini söylüyor. Aynen şu cümleyi kuruyor "Tayyip Bey izin verirse, Mansur Yavaş'la bir televizyon programına çıkmak, tartışmak isterim."

Özhaseki daha önce de mensubu olduğu parti açılım süreci başlattığı zaman PKK'lı teröristlere "gerilla" demiş ve bu sürecin sonucunda kentleri hendeklerle dolduranları bir anlamda desteklemiş olmuştu.

Seçim çalışmaları sırasında Özhaseki'den çok parlak bir cümlesi de şöyle gelmişti: "Bilgimiz var birikimimiz var, hazırlıklarımızı da yaptık, daraldığımız yerde sırtımızı yaslayacağımız bir ağa var, o ağayı da siz biliyorsunuz, Recep Tayyip Erdoğan."

Sayın Özhaseki'nin olayları algılama biçimi ve tavrı "ağa-efendi", "izin alma-izin verme" esasına dayandığı görülüyor.

Dahası bu ifadeler Türkiye'de sırtını dayayacak bir ağa bulan, televizyona çıkmak için dahi ağadan izin alan bir sistemin olduğunu göstermektedir. Yine bu yüzden olacak Özhaseki'nin sokaklara asılan her resminin yanı başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi var.

Bu, devlet yönetimine talip olanların aşiret mantığıyla hareket ettiğini göstermektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar