Zilletin fezleke sınavı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 25 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili hazırladığı 33 fezleke TBMM Başkanlığına ulaştı. Kamuoyunun sonucunu merakla...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 25 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili hazırladığı 33 fezleke TBMM Başkanlığına ulaştı. Kamuoyunun sonucunu merakla beklediği fezlekeler, doğal olarak HDP’lilerle ilgili olanlar. Eş Başkan Pervin Buldan ile Hüda Kaya ve Meral Danış Beştaş’ın da bulunduğu 9 HDP’li milletvekili hakkında 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olmak suçundan dolayı hazırlanmış 28 fezleke var. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun, Gara’ya gittiğini açıkladığı Dilan Dirayet Taşdemir’le ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin fezleke henüz Meclise gelmedi. Kısa zamanda gelmesi ve gündeme alınması çok yüksek ihtimal.

TBMM’DE PKK’LI İSTEMİYORUZ

Hazırlanan dosyalar önce Anayasa ve Adalet Komisyonlarından oluşan Karma Komisyonda görüşülecek, sonra da Genel Kurula gelip oylanacak. Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin teröre bulaşmış milletvekilleri ile ilgili tavrı dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde ve gayet net. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günkü grup toplantısı sonrasında, “Süreç neyse bu süreç aynen işleyecektir. Bu konular Meclise gelir, Meclis Komisyonları müzakerelerini yapar. Genel Kurulda da eller hemen iner, kalkar” diyerek AK Parti’nin tavrını açıklamıştı. Sayın Devlet Bahçeli de “Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz. TBMM’de PKK’lı istemiyoruz. Teröristleri kucaklayıp TBMM’ye gelen bölücülere tahammül edemiyoruz” diyerek, HDP’nin bir daha açılmayacak şekilde kapatılması gerektiğini söylemişti. Dolayısı ile bu iki partinin oyları dokunulmazlıkların kaldırılması için fazlasıyla yetiyor.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Önemli olan zilleti oluşturan partilerin, özellikle HDP’nin terörün ta kendisi olmuş milletvekilleriyle ilgili ne diyeceği ve ne yapacağıdır. Zira, mızrak çuvala sığmamaktadır. HDP gibi terörün odağı olmuş bir partinin Mecliste bulunması dahi bu millete bir zulümdür. Hiç kimse bu işi başka yerlere çekmeye, başka anlamlar yüklemeye uğraşmasın. Her şey ortadadır. Bu fezlekelerin Gara’daki kahpelikten sonra gündeme gelmesinde bir yanlışlık yoktur. Gara’da yaşananlar Türkiye’nin bu terör örgütüne ve destekçilerine artık tek bir gün bile tahammül edemeyeceğini, ivedilikle bu katil teröristlerin her nereye kaçarlarsa kaçsınlar bulunup yok edilmeleri gerektiğini bir defa daha ortaya koymuştur. Bu da yetmiyor, kravatlı teröristleri de bu kararlılığa dâhil etmek zorundayız. Onların da yaptıklarının hesabını hukuk önünde vermeleri şarttır. Mesele budur ve son derece haklı ve yerinde bir iş yapılmaktadır.

CHP, PKK’YA CAN SUYU OLUYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar