HDP kapatılırsa ne olur?

Parti görünümlü terör odağı, PKK’nın giriş kapısı HDP’nin kapatılması sadece bölücü terörle yapılan mücadelenin kesin bir sonuca ulaşması için değil aynı zamanda...

Parti görünümlü terör odağı, PKK’nın giriş kapısı HDP’nin kapatılması sadece bölücü terörle yapılan mücadelenin kesin bir sonuca ulaşması için değil aynı zamanda siyasetin ve buna bağlı olarak Türkiye’nin normalleşmesi için de şarttır. HDP siyaseti zehirliyor ve bunun acı sonuçlarına bütün Türk milleti katlanmak zorunda kalıyor.

ÜLKENİN YÖNETİMİNİ TESLİM EDECEKLER

Başka hiçbir ölçü olmasa dahi, millet ittifakını oluşturanların iktidar hesaplarını HDP ile birlikte yapmaları bile siyasetin nasıl zehirlendiğini ve bunun hangi ağır sonuçları doğurduğunu anlamaya da, anlatmaya da fazlasıyla yeterlidir. Bir terör odağı ile birlikte kazanılacak iktidardan bu ülkeye, bu millete, bu devlete nasıl bir fayda gelebilir? Tam tersine, ödenecek diyete bağlı olarak çok ağır, çok vahim, çok tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunun örneklerini belediyelerde gördük. HDP’ye teslim edilen belediyelerin dağdaki eli kanlı katillerin ihtiyaçlarını karşılama ve terörist devşirme merkezlerine dönüştüğü, açılan davanın iddianamesinde ayrıntıları ile yer almaktadır. CHP’ye geçen belediyelerin HDP’yi memnun edebilmek için neler yaptığını da ibretle izliyoruz. Başta İstanbul olmak üzere bütün CHP’li belediyeler, HDP’ye olan siyasi borçlarını ödeyebilmek için her şeyi yapıyorlar. Bunların yanında, HDP’nin kapatılmasına karşı çıkılması, legal, normal bir siyasi parti gibi kabul edilip, ona göre muamele yapılması bile bu millete bir zulüm değil midir? Kaldı ki, iktidar olmaları durumunda, PKK’nın giriş kapısı olan bu terör odağına bakanlık vereceklerini dahi ilan etmişlerdir. Ülkeyi bölmek için eline silah alıp dağa çıkmış olanlara, bir de ülkenin yönetimini verecekleri taahhüdünde bulunuyorlar. Başka söze gerek var mı?

OY HESAPLARI YANLIŞ YAPILIYOR

HDP’nin kapatılması, CHP’nin, İP’in ve diğer küsurat partilerinin de hesaplarını bu terör odağının ve onların emir aldıkları Kandil katillerinin tehditlerine göre değil, Türk milletinin iradesine göre yapmalarının yolu açılacaktır. En çok sevinmesi, en çok destek olması gerekenler, bu ayak bağından kurtulacakları için onlardır. Ya farkında değiller veya başka hesap içindeler. Başka hesaptan kastımız, “nasıl olsa kapatılacak boşluğu biz dolduralım, HDP’ye oy veren seçmen kitlesine biz sahip çıkalım ve yanımıza alalım” uyanıklığıdır. Ancak bu da yanlış bir hesaptır ve gerçekte hiçbir karşılığı yoktur. HDP’ye oy verenlerin ne kadarının kendi iradesi ile oy verdiğinin tam ve doğru bir ölçümü yapılamamıştır. Bize göre, başka hiçbir şey olmasa dahi, terörün bitmesi, normalleşmenin sağlanması, özellikle belli illerimizde seçmen üzerindeki baskının tamamen kalkması ve herkesin kendi hür iradesi ile sandığa gitmesi durumunda, kısa zaman içinde HDP diye bir partinin zaten kalmayacağı kesindir.

SEÇMEN TERCİHİ DEĞİŞİR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar