Sizde hiç mi vicdan kalmadı?

İzmir’deki depremi siyaset malzemesi yapanları, sosyal medyadan nefret ve nifak yayanları ibretle izledik. Sayın Bahçeli, bu güruhu, “bu milletin evladı olmayanlar, bu vatana sevgiyle bağlanmayanlar” olarak tarif etti ve ayrıntı verdi.

İzmir depreminde can kaybı ne yazık ki 100’ün üzerine çıktı. İdil ve Elif evlatlarımızdan sonra Ayda yavrumuzun da 91 saat sonra enkazdan sağ salim çıkarılması, Türk milleti için büyük bir teselli oldu. Depremi biliyoruz, anlıyoruz, ne yapmamız gerektiğini konuşuyoruz, yaralarımızı sarıyoruz da, bu deprem simsarlarını ne yapacağız? Özellikle CHP’nin İzmir üzerinden düştüğü zavallı durum, sözün bittiği yerdir.

DEPREM MASTER PLANI SÜRATLE İCRA EDİLMELİ

İzmir depremi ve CHP’nin bu perişan hâli, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasının da gündemini oluşturdu. Önce depremle ilgili tespit ve önerilerle başlayalım: “Depremin derin izleri milli birlikle silinecektir. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır. Geliyorum diyen felakete bu denli sessiz ve hareketsiz kalmak akıl kârı değildir. İller bazında hazırlanacak deprem master planlarının süratle icrası, kentsel dönüşüm çalışmalarının kararlılıkla devamı, çürük binalara zamanında müdahalelerin yapılması, yapı denetimlerinin eksiksiz ifası, hatta ihtiyaç duyulan Deprem Bilim Kurulunun teşkili akla gelen ilk tedbirlerden bazılarıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 489 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum