Mahmud Abbas’ın dilinin altında ne var?

ABD’nin şartsız koruması ve sınırsız silah desteğiyle Siyonistlerin Gazze’de yaptıkları soykırıma dair dünyaya ulaşabilen bilgiler, asıl bilinmesi gerekenlerin yüzde beşi bile değil.Şu ana kadar...

ABD’nin şartsız koruması ve sınırsız silah desteğiyle Siyonistlerin Gazze’de yaptıkları soykırıma dair dünyaya ulaşabilen bilgiler, asıl bilinmesi gerekenlerin yüzde beşi bile değil.

Şu ana kadar 18 gazeteciyi katleden Siyonistler, ilgili haberleri kendi amaç ve yararları doğrultusunda BBC üzerinden dünyaya servis etmekle kalmıyorlar, Gazze’ye girmelerine asla izin vermedikleri gazetecilere de psikolojik baskı ve şiddet uyguluyorlar.

Bu şartlarda biz köşe yazarlarına soykırımla ilgili gelişen olayları analiz etmek yerine, farklı ülkelerin ve Filistin liderlerinin savaşla ilgili tutumları hakkında dünya medyasına düşmesine izin verilmiş haberleri değerlendirmekten başka bir şey kalmıyor.

Ancak olgular ve olaylar cihetinden derin bir geçmişin tortularını taşıyan bu haberleri kolayca yorumlamak da oldukça zor.

Örneğin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, on sekizinci gününe giren savaşta dört ya da beş kez haber olmuş ve bunun ikisinde de Gazze’de Siyonist zulmüne ve soykırımına karşı bir varoluş mücadelesi veren Hamas’ın Filistinlileri temsil etmediğini söylemesiyle dikkatleri üstüne çekebilmiştir.

Arafat’ın ölümünden (2004) sonra Filistin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi 02 Mayıs 2024 | 402 Okunma İslâmî hareketten kavramlar savaşına… 30 Nisan 2024 | 138 Okunma İslâmcılık teriminin siyasî soykütüğü 27 Nisan 2024 | 162 Okunma Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 103 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar